ΑΥΤΗ είναι η Αριστερά!

18:08 4/7/2016 - Πηγή: Antinews

Προς απανταχού της επικράτειας, ΣΥΡΙΖΑίους, τους «παπαγάλους» της προπαγάνδας του και τους εν γένει «συνοδοιπόρους» του…

Είναι αλήθεια, ότι τα δεινά της Ελλάδας ΔΕΝ γεννήθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ήλθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ…

Είναι επίσης αλήθεια, ότι για την ψευδο-«ανάπτυξη» με «παροχές» από δανεικά, που επικράτησε επί δεκαετίες ως το 2009, και που πληρώνουμε σήμερα, ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και οι κυβερνήσεις

της ΝΔ (εν μέρει τουλάχιστον).

Αλλά είναι επίσης αλήθεια, πως ήταν οι συνδικαλιστές και οι ακτιβιστές και οι βουλευτές της Αριστεράς συνολικά και του ΣΥΡΙΖΑ πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που στους δρόμους ζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια, περισσότερες παροχές από δανεικά!

Εκείνοι τα επέβαλαν αυτά από τα πεζοδρόμια…

Κι όσοι δεν ήταν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εκεί βρίσκονται…

Οι άλλοι ευθύνονται είτε γιατί τα «αγκάλιασαν» (ΠΑΣΟΚ), είτε γιατί ΔΕΝ αντιστάθηκαν αποτελεσματικά (ΝΔ)…

Είναι αλήθεια ακόμη, ότι η κυριαρχία των συντεχνιών που αποβιομηχάνισε τη χώρα, επικράτησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και (λιγότερο) επί κυβερνήσεων της ΝΔ.

Αλλά τις συντεχνίες τις καθοδηγούσαν και τις προστάτευαν τα κόμματα της Αριστεράς γενικά, και, τα τελευταία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ! Εκείνοι έφεραν όλα αυτή την παράλυση. Εκείνοι πρωτοστατούσαν στο να διώχνουν τις επιχειρήσεις, να κλείνουν τα εργοστάσια και να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις.

Εξ αιτίας τους δημιουργήθηκε η «χιονοστιβάδα» των λουκέτων και οι στρατιές των ανέργων.

Ψάξτε τι έγινε παλαιότερα στα εργοστάσια της Palco, της Pirelli, στα Ελληνικά Χαλυβουργεία πιο πρόσφατα, τι συμβαίνει σήμερα στα Ναυπηγεία, τι πάει να γίνει τώρα με την «Ελληνικός Χρυσός», για να καταλάβετε ποιοι και γιατί έκλεισαν κάθε εργοστάσιο και κάθε εργοτάξιο στην Ελλάδα.

Και τα έδιωξαν σε γειτονικές χώρες…

Οι κυβερνήσεις των περασμένων δεκαετιών, ευθύνονται γιατί είτε «αγκάλιασαν» αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο (ΠΑΣΟΚ), είτε ΔΕΝ αντιστάθηκαν αποτελεσματικά σε αυτό (ΝΔ).

Είναι αλήθεια ότι το φαινόμενο των κουκουλοφόρων που έλεγξαν πλήρως τα Πανεπιστήμια, τελικά παρέλυσαν τα κέντρα των πόλεων και επέβαλαν την ανομία παντού, επικράτησε πολύ πριν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…

Αλλά είναι αλήθεια επίσης, ότι τους κουκουλοφόρους τους κάλυπτε (και τους «χάϊδευε», καθ’ ομολογίαν του …ΚΚΕ) ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δικοί του ήταν οι «Πανεπιστημιακοί» που «αντιστάθηκαν» σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης στα Πανεπιστήμια…

Γιατί υπήρξαν μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια:

Ώστε να καταργηθεί το… «άσυλο» παρανομίας και να απομακρυνθούν οι στρατιές των…συνεπώνυμων «ημετέρων» από τα ΑΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του αντιστάθηκαν λυσσαλέα στις μεταρρυθμίσεις αυτές, κι όταν πήραν την διακυβέρνηση αποκατέστησαν (έστω και προσωρινά) την ανομία, που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο σε δημόσια πανεπιστήμια.

Τώρα τελευταία, μάλιστα, ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Πανούσης, κατήγγειλε ότι έχει δημιουργηθεί «αριστερό παρακράτος»!

Με στενές σχέσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους της κυβέρνησης Τσίπρα και έγκλειστους καταδικασμένους δολοφόνους τρομοκρατικών οργανώσεων…

Οι δολοφόνοι του Φύσσα δικάζονται σήμερα.

Οι δολοφόνοι της Μαρφίν δεν βρέθηκαν ποτέ…

Κι όσοι εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα να πάνε και να σώσουν τα δύσμοιρα θύματα της Μαρφίν, που είχαν εγκλωβιστεί στις φλόγες, είναι «γνωστοί» μεν, αλλά δεν παραπέμφθηκαν ποτέ…

Ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα σήμερα μπορεί να δημιουργήθηκε πριν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά στηρίχθηκε ανέκαθεν από την Αριστερά, «καλύφθηκε» πολιτικά πάντα από την Αριστερά, προστατεύθηκε από την Αριστερά, και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, και δεν άλλαξε εγκαίρως, γιατί δεν άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Κι ανάποδα: Από το 2012 και μετά, τα δύο «παλαιά» κόμματα που κυβέρνησαν - η ΝΔ κυρίως, αλλά και το ΠΑΣΟΚ πλέον (ή ό,τι απέμεινε απ’ αυτό) - προσπάθησαν να αλλάξουν όλα τα νοσηρά φαινόμενα.

Με πολλές μεταρρυθμίσεις που έκαναν:

Αλλού δεν τις άφησαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι και οι «συνιστώσες» τους να προχωρήσουν, αλλού κατάφεραν να προχωρήσουν, αλλού ανατράπηκαν όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, κι αλλού, όμως, επιβίωσαν.

Όλα τα στραβά που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, η Αριστερά τα προώθησε, τα κάλυψε, τα προστάτεψε ενώ σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ αποκλειστικότητα τα εκπροσωπεί!

Κι ό,τι αντίσταση υπήρξε σε αυτά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κι ό,τι προσπάθεια να αλλάξουν όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και να εξαλειφθούν όλες αυτές οι στρεβλώσεις, έγινε από τη ΝΔ και, εν μέρει, από το ΠΑΣΟΚ.

Από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και από το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου…

Και για να τα λέμε όλα, το ΠΑΣΟΚ έγινε πιο «θετικά διακείμενο» σε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πλήρωσε ακριβά το λαϊκισμό του, τιμωρήθηκε όπως του άξιζε για το «λεφτά υπάρχουν», «έπαθε και έμαθε» (και γι’ αυτό καλό είναι να μη κουνάνε το δάχτυλο κι αυτοί).

Το ότι η ΝΔ διασώθηκε στο 28% και σήμερα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο 4-6% δεν είναι τυχαίο…

Εν πάση περιπτώσει, αν όλοι έχουν ευθύνες για το κατάντημα της χώρας, υπάρχουν αυτοί που έβαλαν μυαλό κι αυτοί που ΔΕΝ έβαλαν μυαλό…

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί αυτούς που ΔΕΝ έβαλαν μυαλό!

Και γι’ αυτό έχει τεράστια ευθύνη, κι ας μη «κυβέρνησε», παρά μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο…

Κι έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί αυτόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο:

- Παρέλαβε μιαν οικονομία που είχε αρχίσει να ανακάμπτει, και την ξανάβαλε σε ύφεση.

- Παρέλαβε ένα τραπεζικό σύστημα λειτουργικό και ανακεφαλαιοποιημένο, για να αναγκαστεί έξη μήνες αργότερα να… κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλλει capital controls.

- Παρέλαβε μιαν Ελλάδα που έβγαινε από τα Μνημόνια και της είχαν εγκρίνει "πιστοληπτική γραμμή στήριξης", ώστε να βγει κανονικά στις αγορές και την οδήγησε σε νέα επαχθέστερο Μνημόνιο!.

- Παρέλαβε μια χώρα όπου το χρέος ήταν μεγάλο μεν, αλλά βιώσιμο, (αλλιώς δεν θα της ενέκριναν «πιστοληπτική γραμμή στήριξης») και μέσα σε έξη μήνες κατέστησαν το χρέος της χώρας ΜΗ βιώσιμο!

Πώς το κατάφεραν αυτό το «θαύμα»;

Πολύ απλά: Αναγκάστηκαν σε νέο δανεισμό πάνω από 74 δισεκατομμύρια! (Και λίγα τους λέω, γιατί ο Στουρνάρας υπολογίζει τα «φέσια» του Τσίπρα σε 86 δισεκατομμύρια, ενώ ο Ρέγκλινγν σε 100 και πλέον!).

Γι’ αυτά φταίει ο Τσίπρας και η Αριστερά! Κανένας άλλος…

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι – ανόητους να τους πεις; Αφελείς να τους πεις; Τέλος πάντων, πείτε τους όπως θέλετε – που «επικρίνουν» τον Τσίπρα, γιατί αυτά που κάνει δεν είναι, λέει, «αριστερά»!

Πάνε να μας πουν, δηλαδή, ότι η Αριστερά είναι κάτι «καλό», αλλά ο Τσίπρας «παρεξέκλινε» από την «αριστερή ορθοφροσύνη» και κάνει πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την «Αριστερά»

Η οποία εξακολουθεί να είναι κάτι «καλό», υποτίθεται…

Με συγχωρείτε, αλλά όσοι διακινούν αυτές τις ανοησίες, είναι πιο επικίνδυνοι και πιο αδιόρθωτοι κι από τον ίδιο τον Τσίπρα!

Γιατί αυτό που βλέπετε (αυτό που κάνει ο Τσίπρας) ΕΙΝΑΙ η αριστερά!

Όχι κάτι άλλο, τάχα «καλύτερο». Αυτό ακριβώς που βλέπετε…

Κι όπου κυβέρνησε η Αριστερά, τέτοια και χειρότερα έκανε…

Δείτε τα «Γκούλαγκ» στη «μακαρία τη λήξει» ΕΣΣΔ.

Δείτε και τις στρατοπεδικές κοινωνίες της ανατολικής Ευρώπης, επί ΕΣΣΔ.

Δείτε και την Αλβανία του Εμβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία…

Δείτε τα φρικτά «κατορθώματα» του Πολ Ποτ στην Καμπότζη…

Δείτε το κατάντημα της «δυναστείας» του Κιμ Ιλ Σούγνκ στη Βόρεια Κορέα.

Δείτε τον Τσαουσέσκου στην Ρουμανία…

Δείτε τη Βενεζουέλα των Τσάβες και Μαδούρο…

Ό,τι «πείραμα» εφαρμοσμένου σοσιαλισμού κι αν ψάξετε, τυραννίες, υπανάπτυξη, φτώχια, ισοπέδωση, διάλυση του κοινωνικού ιστού και χρόνια οπισθοδρόμηση είναι τα ερείπια που άφησε πίσω.

Και παντού βέβαια κατέρρευσε με πάταγο.

ΑΥΤΗ είναι η Αριστερά!

Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι;

Τι άλλο υπάρχει που είναι, τάχα «καλό», «ευγενές», «φιλάνθρωπο» και «προοδευτικό»;

Κι οι καπιταλιστικές κοινωνίες έχουν προβλήματα, και σε αυτές υπάρχουν κρίσεις, και συγκρούσεις και αδικίες και ό,τι θέλετε…

Αλλά στις ανοικτές οικονομίες της αγοράς υπάρχει περισσότερη ευημερία, περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη κινητικότητα ιδεών και ανθρώπων, περισσότερες δυνατότητες για πρόοδο και δημιουργία και περισσότερες ευκαιρίες.

Κι όπου δεν υπάρχουν ευκαιρίες και ευημερία, αυτό συμβαίνει, όχι λόγω του «κακού καπιταλισμού», αλλά γιατί δεν αφήνουν τον καπιταλισμό να λειτουργήσει…

Γιατί υπάρχουν στρεβλώσεις, υπάρχουν καρτέλ, συντεχνίες, κλειστά επαγγέλματα, γραφειοκρατία και «κυκλώματα» που πνίγουν τα πάντα.

Και που δεν έχουν καμία σχέση με τον καπιταλισμό, ούτε με τα φιλελεύθερα ιδεώδη και τις σύγχρονες ανοικτές οικονομίες.

Αυτά πρέπει να καταπολεμήσουμε στην Ελλάδα…

Κι αυτές τις στρεβλώσεις υπηρετεί, προστατεύει και εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ναι, άλλοι τα δημιούργησαν στο παρελθόν…

Ναι, άλλοι τα ανέχθηκαν…

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα τα στήριζε και σήμερα τα εκπροσωπεί και τα προστατεύει όσο ποτέ!

Και γι’ αυτό η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ - για την ακρίβεια, η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ - είναι προϋπόθεση για να πάει ο τόπος μπροστά.

Ναι, και πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν…

Αλλά το πρώτο, χωρίς το οποίο δεν πάμε πουθενά, είναι να ηττηθεί κατά κράτος η Αριστερά!

Και μαζί να περιθωριοποιηθούν τα ιδεολογήματά της, οι ιδεοληψίες και οι εμμονές των αριστερών, οι «ψευδαισθήσεις» τους (που τώρα πια τις παραδέχονται και οι ίδιοι), αλλά και όσοι καιροσκόποι ανάμεσά μας, εξακολουθούν να τους στηρίζουν.

Γιατί υπάρχουν κι αυτοί. Δυστυχώς…

Που τελευταία, όμως, δεν νιώθουν και πολύ καλά! Ευτυχώς…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα