Βόμβα μεγατόνων από Ντ’ Εσταίν: Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει Ελλάδα‏

12:09 26/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Η Γαλλία κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση της Ελλάδας και να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, υποστηρίζει ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ Ντ´ Εστέν σε συνέντευξή του στη γαλλική Φιγκαρό.

Είναι μια πρόβλεψη κάτι παραπάνω απο απαισιόδοξη, γράφουν τα γαλλικά media

για τις δηλώσεις του Ντ´ Εστέν, που σχολιάζει την ολοένα και επιδεινούμενη οικονομία της Γαλλίας χτυπώντας καμπανάκι πως η προστασία των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού με ένα αυξανόμενο χρέος δεν θα διαρκέσει πολύ.

«Η Fed -η Κεντρική Κράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής- έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκιά της, όταν ο συνδυασμός των περιστάσεων το επιτρέψουν, πιθανόν σε 18 μήνες.

Εκείνη την ημέρα, η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην κατάσταση της Ελλάδας. Οι δημόσιες αρχές θα οδηγηθούν στο να ζητήσουν τη βοήθεια του ΔΝΤ», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πιστεύει πως ο μηχανισμός της Ευρώπης απoσυναρμολογήθηκε μετά το γαλλικό ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα για ενιαίο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, το 2005 και πως πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες το επόμενο διαστημα, με όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια ενωμένη Ευρώπη, κοινώς οι πρόθυμοι να βρούν το νήμα του αρχικού ευρωπαϊκού σχεδίου.

Μάλιστα, κάνει λόγο για 12 χώρες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ομοιογενές σύνολο που θα αποκαλείται Εuropa. Μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα!

«Μέλη αυτής της Ένωσης μεγαλύτερης εμβάθυνσης θα ήταν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αυστρία, και «όταν έρθει η στιγμή η Πολωνία».

Προσθέτει πως, «μπορεί να προβλεφθεί η συμμετοχή της Ιρλανδίας και της Φινλανδίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα