Βασανίζουν μετανάστες μέσα σε αστυνομικά τμήματα

20:31 24/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Βασανιστήρια, ξύλο, εκβιασμούς και προσβολές σε βάρος μεταναστών από αστυνομικούς, μέσα σε αστυνομικά τμήματα, αποκαλύπτει έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, η οποία συνδέει τους «λαμπρούς» αυτούς αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή.

Όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, σε τμήμα του Αιγάλεω, αστυνομικοί έβγαλαν τα νύχια ενός Πακιστανού και ξύρισαν το μουστάκι ενός άλλου.

Σε τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, αστυνομικοί

χτύπησαν τουρίστρια με αγγλικό διαβατήριο, όταν τους είπε ότι η καταγωγή της είναι αλβανική.

Σε τμήμα του Πειραιά, αστυνομικός χτύπησε τρεις καρατουμένους, ενώ στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, αστυνομικοί χτύπησαν βάναυσα τρεις μετανάστες εν μέση οδώ.

Όπως γράφει το Έθνος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει δώσει εντολή να ξεκαθαριστούν όλες οι υποθέσεις και, εφόσον αποδειχθούν ευθύνες αστυνομικών, οι ποινές να φτάσουν έως την απόταξη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, που δεν κατονομάζεται, φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα: κανείς δε λέει ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί που έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή που (έστω) ενστερνίζονται την ιδεολογία της. Η συμπεριφορά τους, όμως, δεν μπορεί να ταυτίζεται με το σύνολο των αστυνομικών -ούτε καν με την πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα