Βαρουφάκης: Αν επικρατήσει το «Ναι», θα έχουμε μία καταστροφική συμφωνία

12:55 4/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη βεβαιότητά του ότι την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος θα υπάρξει συμφωνία, εξέφρασε εκ νέου σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δευτέρα θα υπάρχει συμφωνία είμαι απόλυτα σίγουρος. Η Ευρώπη χρειάζεται μία συμφωνία,

η Ελλάδα τη χρειάζεται, οπότε θα την πετύχουμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αν επικρατήσει το «Ναι», θα έχουμε μία απόλυτα καταστροφική συμφωνία και «ο εφιάλτης των διαπραγματεύσεων θα συνεχιστεί» . Αν επικρατήσει το «Όχι», πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας θα έχει τα όπλα για καλύτερη διαπραγμάτευση.

«Μην με παρεξηγήσετε, με το «Όχι»δεν θα έχουμε σε καμία περίπτωση υπέροχη συμφωνία, αλλά δεν θα είναι τόσο κακή όσο αυτή που μας προτείνεται» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε επίσης την απόλυτη βεβαιότητα ότι την Τρίτη θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες.

«Θα ανοίξουν, πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης θέλουν το «Ναι», αυτό είναι ξεκάθαρο. Αν το επιτύχουν, την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι θα πατήσει το… κόκκινο κουμπί του ELA και οι τράπεζες θα ανοίξουν. Αν επικρατήσει το «Όχι», παρά τις απειλές, ο κ. Τσίπρας γρήγορα θα πάει στις Βρυξέλλες, θα πετύχει συμφωνία και οι τράπεζες επίσης θα ανοίξουν» σημείωσε.

Ερωτηθείς πως είναι τόσο σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία, ακόμη κι αν οι Ελληνες απορρίψουν την πρόταση, απάντησε: «Γιατί διακυβεύονται πολλά. Αν η Ελλάδα καταρρεύσει ένα δισ. ευρώ θα χαθεί. Είναι πολλά λεφτά για την ευρωζώνη».

Εξαπέλυσε ωστόσο δριμεία επίθεση κατά των Ευρωπαίων, κατηγορώντας τους για τρομοκρατία προκειμένου να εξευτελίσουν τους Έλληνες.

«Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει όνομα: τρομοκρατία. Αυτό που οι Βρυξέλλες και η Τρόικα θέλουν είναι το «Ναι», ώστε να εξευτελίσουν τους Ελληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε, τέλος, την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν επικρατήσει το «Ναι».

«Οπως έχω πει, προτιμώ να κόψω το χέρι μου αντί να υπογράψω μία συμφωνία που ξέρω ότι δεν είναι βιώσιμη. Αν βγει το «Ναι», θα παραιτηθώ από τη θέση μου τη στιγμή που θα βγει το επίσημο αποτέλεσμα», τόνισε.

Οταν ρωτήθηκε αν αυτό θα ισχύσει και για την υπόλοιπη κυβέρνηση, με συνέπεια να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους μόνο για μένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα