4 πρώην πρωθυπουργοί ψηφίζουν «Ναι» και σπρώχνουν τον κόσμο στο «Όχι»

11:27 4/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ίσως τη χειρότερη υπηρεσία στο «Ναι» να προσέφεραν όλοι οι «πρώην», που βρήκαν ευκαιρία να υπενθυμίσουν την παρουσία τους.
Είδαμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στα 97 του, να υποστηρίζει ότι και ο Ελευθέριος Βενιζέλος -αν ζούσε- «Ναι» θα ψήφιζε…

Είδαμε τον Κώστα Σημίτη να καλεί τους Έλληνες -τους οποίους φόρτωσε οικονομικά με τρεις Ολυμπιάδες σε συσκευασία μιάς- να μην αποκοπούν από το ευρωπαϊκό σώμα.

Είδαμε τον Κώστα Καραμανλή, μετά από 6 χρόνια

αφωνίας, να μιλά για τους θανάσιμους κινδύνους που κρύβει τυχόν υπερψήφιση του «Όχι», όταν ουδέποτε τα προηγούμενα χρόνια έκανε έστω και την ελάχιστη αυτοκριτική ή κριτική στην άγρια πολιτική των μνημονίων.

Είδαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που έβαλε τη χώρα τη χώρα στα μνημόνια χωρίς να ρωτήσει τον λαό, να λέει τώρα «Όχι» στο δημοψήφισμα. Όταν ήταν εκείνος που έπεσε από την εξουσία το 2011, επειδή προωθούσε την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Είδαμε ακόμη και τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη να υπενθυμίζει ότι συντασσόταν με το ευρωπαϊκό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το 1961…

Όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα, που έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, βγήκε στο «κλαρί» υπέρ του «Ναι», δείχνοντας να αγνοεί πλήρως την αρνητική άποψη που έχει η κοινωνία για το έργο του. Το πρώτο πράγμα που σκεφτόταν ο πολίτης βλέποντας τους τέσσερις πρώην πρωθυπουργούς να του περιγράφουν τις καταστροφικές συνέπειες του «Οχι», ήταν ότι θέλουν να επαναφέρουν τα πράγματα στα δικά τους χρόνια…

Πράγμα που του δημιουργούσε σίγουρα την τάση να τρέξει προς την άλλη κατεύθυνση από εκείνη που τον προέτρεπαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα