Ερντογάν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών

12:11 4/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες εκλογές εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας, άφησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το κόμμα του απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται

να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συμμαχίας στον νυν πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ηγέτη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), παραμένει ωστόσο άγνωστο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη ώστε να έχει σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Αυτό που επιθυμώ είναι ο σχηματισμός ενός συνασπισμού με κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε ο Ερντογάν σε υποστηρικτές του.

Σε αντίθετη περίτωση, «εάν δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση… ο λαός μας θα δώσει λύση ξανά. Αν η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, είναι ο λαός μας αυτός που θα το πράξει. Κανείς δεν πρέπει να διστάσει να ζητήσει ξανά τη λαϊκή ετυμηγορία», πρόσθεσε, επικαλούμενος τα «σοβαρά ζητήματα» με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα