Τζανακόπουλος: Τόσο ευχάριστη η συμφωνία για τα εργασιακά που θα χαρούμε να νομοθετήσουμε

12:30 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σύγκλιση σε ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που τόνισε μιλώντας για τα εργασιακά: «Έχουμε πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε στις ομαδικές απολύσεις, ούτε στο lock out. Τα ανοιχτά θέματα είναι σημαντικά, και τεχνικά και συμβολικά, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τη συνολική συμφωνία. Τα εργασιακά, έχω την εκτίμηση ότι θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε» επεσήμανε μιλώντας στο Star.

Επίσης συνέστησε υπομονή

ενώ επεσήμανε πως «έχω την εντύπωση πως θα οδηγηθούμε σε κάτι θετικό, αλλά τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, εάν δεν συμφωνηθούν όλα».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της γερμανικής «Handelsblatt» για άρνηση της Μέρκελ και Σόιμπλε σε ενδεχόμενο πάγωμα των επιτοκίων του ελληνικού χρέους, ο κύριος Τζανακόπουλος ανέφερε: «Δεν μας είπε κάτι καινούργιο η Handelsblatt, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτό που θα συζητηθεί μετά το SLA είναι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για μετά το 2018».

Σχετικά με τις εσωκομματικές αντιδράσεις που ακούγονται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το κόμμα είναι απολύτως συμπαγές και σε επιμέρους ζητήματα έχει ο καθένας τη δυνατότητα να λέει την άποψή του, αρκεί να ακολουθεί την συλλογική απόφαση»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σημίτη στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ο κύριος Σημίτης συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ενώ ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν, δεν είπε τίποτα για αυτό.

Για τον Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλά για την πορεία της οικονομίας σαν να μην είχε καμία σχέση και θα πρέπει να αποφεύγει την πολιτικολογία, να μιλά όσο πιο τεχνικά γίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα