Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός του ’18 είναι ο τελευταίος μνημονιακός

22:16 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι «ο τελευταίος μνημονιακός, αλλά και ο πρώτος χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα επιβάρυνσης για το 2018», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός

ανέφερε ότι παρά τη δημοσιονομική ασφυξία «είμαστε σήμερα σε θέση να πούμε ότι εκεί όπου άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε και βγαίνουμε από την κρίση, και σε λίγους μήνες τα μνημόνια θα είναι παρελθόν».

Πρόσθεσε ότι «πετυχαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και με το παραπάνω» και τόνισε ότι «γι’ αυτό και μεθαύριο, 1.320.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα θα μοιραστούν το «κοινωνικό μέρισμα». Και ακόμα περισσότερες, διότι θα ξανανοίξει η πλατφόρμα την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστούν και ορισμένες δυσκολίες ή αδικίες».

Αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και τα κοινωνικά επιδόματα, τονίζοντας πως «όχι μόνο πετυχαίνουμε τους στόχους και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά ταυτόχρονα κάνουμε και ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε πρωτίστως αυτούς που το έχουν ανάγκη».

The post Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός του ’18 είναι ο τελευταίος μνημονιακός appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα