Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες στερείται βασικά αγαθά

20:32 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Την τρίτη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών κρατών αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού τους, που βιώνει στέρηση υλικών και κοινωνικών αγαθών κατέλαβε η Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat το 2016, ένας στους τρεις Έλληνες (σε ποσοστό 36%) υφίσταντο στερήσεις που εκτείνονταν

από τη δυνατότητα κατανάλωσης γεύματος με κρέας ή ψάρι κάθε δεύτερη ημέρα, την κατοχή δύο ζευγαριών παπουτσιών μέχρι την «πολυτέλεια» να μπορεί να βγει μια φορά το μήνα με φίλους για φαγητό ή ποτό. Τις πρώτες θέσεις στην αρνητική αυτή λίστα καταλαμβάνουν η Ρουμανία, όπου το 50% του πληθυσμού αντιμετωπίζει υλικές και κοινωνικές στερήσεις, και η Βουλγαρία όπου το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 48%.

Η πρώτη πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη υστέρηση συμπληρώνεται από την Ουγγαρία (32%) και τη Λιθουανία (29%).

Συνολικά το 2016, το 16% του πληθυσμού στην Ευρώπη (75 εκατομμύρια άτομα,) αντιμετώπισαν υλικές και κοινωνικές στερήσεις.

The post Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες στερείται βασικά αγαθά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα