Τσίπρας και Τζολί τα… είπαν για την προσφυγική κρίση

19:32 16/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε θερμά τη διάσημη ηθοποιό με την ιδιότητα της Πρέσβειρας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για

την επίσκεψή της στην χώρα μας.

Τόνισε πως η παρουσία της είναι εξέχουσας σημασίας, δεδομένης της παρούσας προσφυγικής κρίσης.

Υπογράμμισε μάλιστα τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Υ.Α. και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης. Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις Αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», δήλωσε νωρίτερα η Τζολί.

Keywords
Τυχαία Θέματα