Τσέλσι φουλ για νταμπλ! 4-2 την Τότεναμ

21:48 22/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Τσέλσι φουλ για νταμπλ! Το 4-2 των Μπλε δεν αποτυπώνει την αληθινή εικόνα του ματς, αλλά στο ποδόσφαιρο μετρά το αποτέλεσμα και η Τότεναμ είναι εκτός τελικού!

Κοντά στο πρωτάθλημα, ακόμα πιο κοντά στο κύπελλο! Οι Μπλε πήραν μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Τότεναμ, επικράτησαν 4-2 και περιμένουν τον αντίπαλό τους για τον τελικό. Μπορεί η Τσέλσι να μην εντυπωσίασε, ωστόσο με πέντε τελικές

πέτυχε τέσσερα γκολ!

Οι Σπερς ήταν καλύτεροι, αλλά δεν είχαν την ουσία της ομάδας του Κόντε, η οποία επιστρέφει στον τελικό του FA έπειτα από πέντε χρόνια. Σούπερ ο Γουίλιαν, αλλά τη διαφορά την έκανε ο Αζάρ όταν η μπάλα έκαιγε. Γκολάρες στο ντέρμπι του Λονδίνου, αλλά και ασίστ που θα περάσει στην ιστορία. Οι νικητές θα ξέρουν αύριο για το ποια από τις Αρσεναλ, Σίτι θα βρεθεί απέναντί τους.

Από το 2000 κι έπειτα η Τσέλσι έχει βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου επτά φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στον 21ο αιώνα!

Μπορεί ο Ιταλός να αιφνιδίασε με το rotation, αλλά ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστεί. Μόλις στο 5′ είδε την ομάδα του να παίρνει το πάνω χέρι, με φαουλάρα του Γουίλιαν! Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα η Τσέλσι θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο τέρμα, αλλά ο Μπατσουαγί απο κοντά δε μπόρεσε να σκοράρει.

Η απάντηση της Τότεναμ ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Εξαιρετική σέντρα του Ερικσεν και απίθανη γυριστή κεφαλιά του Κέιν! Ηταν το 21ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις σε 23 λονδρέζικα ντέρμπι.

Οι Σπερς πήραν τον έλεγχο, είχαν την κατοχή κι εμφανίστηκαν απειλητικοί σε δυο περιπτώσεις με Κέιν, Ντάιερ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς, η Τσέλσι στο 43′ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ατσαλο τάκλιν του Σον, έξυπνο πέσιμο του Μόουζες και ο Γουίλιαν δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Στην επανάληψη και στο 52ο λεπτό ο Ερικσεν μάγεψε το Γουέμπλεϊ με μια απίθανη ασίστ στον Ντέλε Αλι, ο οποίος πέτυχε το 2-2 με κοντινή προβολή. Ηταν η 20η ασίστ του Δανού σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Η Τότεναμ κυριαρχούσε, κάτι που ανάγκασε τον Κόντε να περάσει στο ματς Κόστα και Αζάρ. Ο Βέλγος έκανε τη διαφορά και 15 λεπτά έπειτα την είσοδό του πέτυχε το 3-2 (75′).

Αλλωστε, ήταν το 5ο του γκολ κόντρα στους Σπερς. Οι παίκτες του Ποκετίνο προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά στο 80′ ο Μάτιτς με κεραυνό διαμόρφωσε το 4-2. Ο Σέρβος βρήκε δίχτυα ύστερα από 350 ημέρες (7 Μαΐου 2016). Εβδομη διαδοχική ήττα σε ημιτελικό για την Τότεναμ, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην ιστορία του θεσμού.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα