Τρομοκρατική επίθεση περίμεναν στη Βιέννη – Συνελήφθη 18χρονος ύποπτος

15:07 21/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μία αντιτρομοκρατική επιχείρηση η αυστριακή αστυνομία προχώρησε σε πολλές έρευνες σε σπίτια στη Βιέννη και την Κάτω Αυστρία, μία ημέρα μετά τη σύλληψη ενός 18χρονου υπόπτου που φέρεται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Ο ύποπτος, ένας 18χρονος Αυστριακός, φέρεται ότι είναι εξτρεμιστής ισλαμιστής και ανακρίθηκε σήμερα από τις Αρχές. Την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα είχε δηλώσει ότι ο νεαρός είναι αλβανικής καταγωγής και ότι στόχος των

ερευνών είναι να διαπιστώσουν οι αρχές τι σχέσεις είχε με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονταν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν ύποπτο ο οποίος σχεδίαζε μια επίθεση και ένας πιθανός στόχος ήταν το μετρό της Βιέννης.

Οι Αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πάντως αν έχουν βρεθεί εκρηκτικές ύλες, είτε στην κατοχή του 18χρονου είτε στα σπίτια που ερευνήθηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Krone Zeitung, σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως η απειλή προερχόταν από μια «ισλαμιστική ριζοσπαστική» ομάδα αλβανικής προέλευσης που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος και ότι η επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί «μεταξύ 15-30 Ιανουαρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα