Τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε κυπριακό ερευνητικό σκάφος- Διαβήματα της Κύπρου

20:44 27/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Τουρκική φρεγάτα ανάγκασε ερευνητικό πλοίο με κυπριακή σημαία να απομακρυνθεί από την περιοχή δυτικά της Χερσονήσου Ακάμα, επειδή είχε «εισέλθει σε τουρκική θαλάσσια περιοχή».

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η φρεγάτα «Κελί Μπολού», έσπευσε στην περιοχή όταν έγινε αντιληπτό από τουρκικής πλευράς ότι πλοιάριο διενεργούσε έρευνες.

Οι έρευνες αφορούσαν τα δελφίνια και διενεργούνταν με οδηγίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην επικοινωνία μεταξύ των αξιωματικών που επέβαιναν στην τουρκική φρεγάτα και του καπετάνιου του πλοιαρίου,

οι Τούρκοι του ζήτησαν να απομακρυνθεί αμέσως υποδεικνύοντας του ότι παραβίαζε τουρκική θάλασσα.

Το υπό κυπριακή σημαία πλοιάριο βρισκόταν περίπου 12 ναυτικά μίλια από τη χερσόνησο του Ακάμα. Μετά την προειδοποίηση απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Διαβήματα της Κύπρου για την παρενόχληση του πλοίου

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, προς όλους τους οργανισμούς και προς ξένες κυβερνήσεις, για την ενέργεια της Τουρκίας σε σχέση με το περιστατικό παρενόχλησης κυπριακού πλοίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, δυτικά της Πάφου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το περιστατικό, στο οποίο αναφέρεται σήμερα, Σάββατο, η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», αφορά την παρενόχληση υπό κυπριακή σημαία πλοίου, που είχε μισθωθεί από το υπουργείο Γεωργίας για έρευνες σχετικά με τη δραστηριότητα δελφινιών στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επισήμανε ότι η καλύτερη απάντηση στην τουρκική ενέργεια είναι τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα