Τσίπρας: Απαιτούμε μέτρα για χρέος και μείωση πλεονασμάτων

20:25 27/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Μέτρα για το χρέος και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018 ζητά η Αθήνα από τους δανειστές, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews ο πρωθυπουργός παίρνει θέση και κατά της ΝΔ σημειώνοντας ότι το κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές

μέχρι το 2019».

Η Ελλάδα απαιτεί από τους εταίρους και δανειστές της μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους της, καθώς και μείωση του ύψους των πλεονασμάτων που απαιτούνται μετά το 2018, σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Θέση παίρνει και για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την απαίτηση των δανειστών να πάρει θέση η κυβέρνηση και να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα. O κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αναφέρει ότι «είναι θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα