Τόσκας: Είναι ασύγκριτα καλή η κατάσταση εκεί που τους πάμε

18:40 30/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Εμείς εκκενώσαμε με τον ομαλότερο τρόπο χωρίς καμία χρήση βίας την περιοχή. Οι άνθρωποι είδαν ότι είναι καλύτερο να πάνε σε οργανωμένους χώρους όπου δεν συγκρίνεται η κατάσταση σε σχέση με το λασπότοπο της Ειδομένης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τόσκας τόνισε πως «Κάποιοι έφυγαν μόνοι τους από τις προηγούμενες μέρες και πήγαν σε οργανωμένους χώρους και κάποιοι έφυγαν

τις μέρες της επιχείρησης. Μένουν ακόμη γύρω στις 2.500 άτομα σε δύο χώρους στην περιοχή. Θα τελειώσουμε κάποιες οργανωμένες δομές τις επόμενες μέρες και θα μεταφερθούν και αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα. Είναι ασύγκριτα καλή η κατάσταση εκεί που τους πάμε έχουν στέγη, έχουν τροφή. Δεν συγκρίνεται, είναι οργανωμένος χώρος».

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις συνθήκες διαβίωσης στους νέους χώρους και για ελλείψεις, ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, η Ύπατη Αρμοστεία και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είναι αυτοί που κλάφτηκαν ας μου επιτραπεί, γιατί έγινε αυτή η μετακίνηση. Αυτή η μετακίνηση έγινε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες.
Να βγουν λοιπόν και να πουν όλοι αυτοί, οι οποίοι παραπονιούνται και γκρινιάζουν και να δείξουν φωτογραφίες της κατάστασης που υπήρχε στην Ειδομένη και της κατάστασης που είναι τώρα και τελείωσα τη φράση μου» κατέληξε ο Νίκος Τόσκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα