Reuters: Η δόση θα καθυστερήσει εξαιτίας της άρνησης εφαρμογής προαπαιτούμενων

18:01 30/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Το γεγονός ότι η Ελλάδα διεμήνυσε στους δανειστές της ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει κάποιες από τις επιπλέον αλλαγές που της ζήτησαν, μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην εκταμίευση, γράφει το Reuters, επιβεβαιώνοντας στην ουσία την αποστολή επιστολής Τσακαλώτου στους θεσμούς.

Η κίνηση αυτή, αν επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να καθυστερήσει την εκταμίευση των χρημάτων που χρειάζεται η Αθήνα

για να αποπληρώσει δάνεια προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο και ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο, αναφέρει το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο Eurogroup, η Ελλάδα και οι δανειστές κατέληξαν σε μια συμφωνία για την αξιολόγηση, ενώ δόθηκε και το πράσινο φως για την εκταμίευση ποσού ύψους 10,3 δισ., υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τροποποιήσει ορισμένους από τους νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα και αφορούν τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια.

Σε επιστολή που απέστειλε ωστόσο προς τους δανειστές την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως κάποια από τα επιπρόσθετα αιτήματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, ανέφεραν οι πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο να κάνει αναφορικά με το ρεπορτάζ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα