Προεξοφλει αδυναμια εκπληρωσης προαπαιτουμενων ο τσακαλωτοσ!...

17:31 30/5/2016 - Πηγή: Fimotro
ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ
Δεν διαψεύδουν κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο σημερινό δημοσίευμα...
της εφημερίδας τα ΝΕΑ, σύμφωνα με το οποίο ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει στείλει επιστολή στους τρεις επικεφαλής των θεσμών Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), με την οποία τους ενημερώνει πως η κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει μια σειρά από προαπαιτούμενα - εκκρεμότητες της συμφωνίας
του περασμένου Eurogroup αλλά και του περσινού Ιουλίου.
Πρόκειται για εκκρεμότητες που σχετίζονται με «κόκκινες» γραμμές που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει θέσει, όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, με το βέτο του κυβερνητικού εταίρου, προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου, όπως τα ειδικά μισθολόγια, με το ΥΠΟΙΚ να δηλώνει πως δεν μπορεί να πάρει πίσω τη ρύθμιση για «ξεπάγωμά» τους έως τις 31/12/2016, αλλά και για ρυθμίσεις που σχετίζονται με αυτό που στο Μαξίμου ονομάζουν «κοινό περί δικαίου αίσθημα», όπως για παράδειγμα στο αίτημα των θεσμών για κατάργηση των συντάξεων λόγω ατυχήματος.
Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει απλώς ότι ορισμένες από τις εκκρεμότητες δεν μπορούν και δεν θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
Το θέμα σχετίζεται άμεσα με τις αντοχές της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας, έτσι όπως αυτές μετρήθηκαν στην τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για το «φορονομοσχέδιο».
Η φράση «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζω και μάλιστα με βαριά καρδιά» ακούστηκε πολλές φορές πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Στάση που εκτιμάται πως ενισχύθηκε και από τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Keywords
Τυχαία Θέματα