Τηλεφωνική επικοινωνία Τουσκ – Τσίπρα

14:43 9/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μόλις μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζουμε να λάβουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα», έγραψε στο Twitter

ο Τουσκ.

Σε δεύτερη ανάρτησή του συμπλήρωσε ότι «οι ρεαλιστικές προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνδυαστούν με μία ρεαλιστική πρόταση των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι».

«Ό,τι κι αν συμβεί τελικά, η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τη λανθασμένη οικονομική φιλοσοφία που προκάλεσε την κρίση» πρόσθεσε σε τρίτο tweet .

Για να υπογραμμίσει το «μήνυμά» του ο Τουσκ χρησιμοποίησε και την γνωστή ρήση του Κικέρωνα «Magnum vectigal est parsimonia» που σημαίνει «η οικονομία είναι σημαντικό έσοδο».

Εντός της ημέρας, και ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός Μπέτελ αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να του επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να καταθέσει προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα