Ο Βαγγέλας και ο Ευάγγελος

Από χθες αναφέραμε για τον κίνδυνο της ΝΔ να αυτοδιαλυθεί μέσα στις εσωτερικές διεργασίες – ραδιουργίες για την εκλογή νέου αρχηγού… Επισημαίνοντας τις σοβαρές επιπτώσεις της επί μακρόν παραμονής του Βαγγέλη Μειμαράκη στην προεδρία… Και πριν περάσουν λίγες ώρες επιβεβαιωθήκαμε πλήρως!

Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ με την παρουσία του στην κοινοβουλευτική ομάδα προκάλεσε

σοκ στους σώφρονες υποστηρικτές της παράταξης, αλλά και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ. Ο Βαγγέλας, όπως είναι το προσωνύμιο του στην πολιτική πιάτσα της ΝΔ, φυσικά δεν έκανε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτό ακριβώς που περιγράφει το προσωνύμιο του. Το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του ήταν βγαλμένο από τις ομιλίες του στην ΟΝΝΕΔ πριν από 35 χρόνια! Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη συντριβή της ΝΔ σε κάθε τομέα, ιδεολογικό, κοινωνικό, επικοινωνιακό ο Μειμαράκης απευθύνθηκε πραγματικά στο πουθενά!

Προσπάθησε να περιχαρακώσει υποτίθεται τις όποιες δεξιές δυνάμεις έχουν απομείνει στη ΝΔ, αντί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο άνοιγμα προς την κοινωνία και ειδικά τη νέα γενιά η οποία έχει γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ (και μην ξεγελαστεί κάποιος από τις φοιτητικές εκλογές), εκφωνώντας έναν επιθετικό γεμάτο με την έμφυτη μαγκιά του λόγο κατά του Αλέξη Τσίπρα… Ενώ συνέχισε με καφενειακού επιπέδου σχόλια για τον πρωθυπουργό, σε πηγαδάκι δημοσιογράφων για να τα μεταφέρουν ως συμπλήρωμα της ομιλίας! Την ώρα που ο Τσίπρας – ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κάποιος για αυτόν, ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο και έδινε μάχη… Ο Μειμαράκης τον έβριζε διακαναλικά! Αν πάλι ο προσωρινός απευθυνόταν στις παλαιότερες γενιές η αποθέωση του Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο για τη διετία που έγινε πρωθυπουργός, αλλά για την προσφορά του στο κόμμα διαχρονικά η γκάφα είναι προφανής. Οι περισσότεροι 40αρηδες-50ρηδες Νεοδημοκράτες έβραζαν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, όταν εκείνος αρχικά έριχνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη συνέχεια κρατούσε στην εξουσία για δεύτερη φορά το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας για πρόεδρο τον Κωστή Στεφανόπουλο, αφήνοντας εκτός Μαξίμου τον Μιλτιάδη Εβερτ που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι επικρατούσε στην τότε εκλογική αναμέτρηση αν αυτή γινόταν! Για τους δε 60άρηδες -70αρηδες δεξιούς, αν δεν κατάγονται από τη νότιο Πελοπόννησο ο Σαμαράς είναι ένας ακόμη πολιτικός που τους ταλαιπώρησε, ενώ ταυτόχρονα επί ηγεσίας του έγινε πρωθυπουργός ένας «αυθάδης αριστερός»!

Συνεπώς με τη στάση που φαίνεται να κρατά η ΝΔ τώρα ακόμη και αν πάμε στη δραχμή πιο πιθανό οι δεξιοί ψηφοφόροι να ριζοσπαστικοποιηθούν και να… ταξιδέψουν σε άλλα μονοπάτια παρά να καθίσουν να ακούνε τον Βαγγέλα.

Όσον αφορά τον άλλο Βαγγέλη, τον Βενιζέλο το μόνο που μπορεί να πει κάποιος και να περιγράψει τα πάντα είναι ότι πήγε το ΠΑΣΟΚ στο 3% και το παρέδωσε στη Φώφη! Στο πολιτικό και εκλογικό του κάστρο εισέβαλε και το κατέλαβε στις τελευταίες εκλογές ο Βασίλης Λεβέντης (για όσους δεν το γνωρίζουν ο Λεβέντης πέρασε το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη)! Βγήκε στο τηλεκουρμπέτι όλη την εβδομάδα του δημοψηφίσματος και επί ώρες συνέχιζε να κουνά το δάχτυλο στον ελληνικό λαό… Να υπερασπίζεται με πάθος το ΝΑΙ… Και 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα όλα τα συστημικά ΜΜΕ δημοσίευσαν άρθρο του στο οποίο έλεγε και μάλιστα στον τίτλο του προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι «Δεν βρέχει τον φτύνουν»! Και μετά και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος συνεχίζει να φωνάζει και να αρθρογραφεί αναζητώντας τη δικαίωση την οποία ζητούσε μετά μανίας και ο Σαμαράς που τελικά παρέδωσε στον Βαγγέλα! Τι δεν καταλαβαίνει λοιπόν ο Ευάγγελος; Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει στο σπίτι και το πανεπιστήμιο; Αν είχαν λίγο χιούμορ στο Μαξίμου θα έστελναν για αναδημοσίευση το τελευταίο άρθρο του Βενιζέλου αλλάζοντας απλά τα ονόματα!

The post Ο Βαγγέλας και ο Ευάγγελος appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα