Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Νεκρός ο Τζορτζ Μάικλ (BINTEO)

09:10 26/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στα 53 του χρόνια ο σουπερστάρ της βρετανικής σκηνής πέθανε το βράδυ των Χριστουγέννων στο σπίτι του στο Όξφορντσαϊρ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του ο σταρ πέθανε από καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη στον ύπνο του.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στη 1.42 τοπική ώρα ένα ασθενοφόρο έφθασε στο σπίτι του. Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ανεξήγητο αλλά όχι ύποπτο και η αστυνομία θα κάνει ανακοινώσεις μετά τη νεκροψία.

Σε μία ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Μάικλ τόνισε: Με μεγάλη θλίψη

επιβεβαιώνω ότι ο πολυαγαπημένος γιος, αδερφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ήρεμα στο σπίτι του την ημέρα των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα ήθελε να γίνει σεβαστή η θλίψη τους αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις τη δεδομένη στιγμή».

Ο Μάικλ προετοίμαζε ένα ντοκιμαντέρ για το 2017, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε με το συγκρότημα των Wham!, κάνοντας επιτυχίες με το θρυλικό πλέον Last Christmas και Club Tropicana. Η καριέρα του απογειώηκε ως σόλο καλλιτέχνης με επιτυχίες όπως τα Careless Whisper, Faith, Outside, Freedom! 90, Father’s figure.

Ο Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου, Κύπριος και Βρετανός, είχε 11 Νο 1 στα βρετνικά τσαρτ και περισσότερα από 100 άλμπουμ σε μία καριέρα 40 ετών. Το τελευταίο του άλμπουμ «Symphonica» κυκλοφόρησε το 2014.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη παγκοσμίως καθώς υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους popstar στον πλανήτη.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς. Το 1986 το ντουέτο των Wham! διαλύθηκε κι άρχισε η λαμπερή σόλο καριέρα του. Συνεργασίες με Έλτον Τζον, Αρίθα Φράνκλιν και Queen, μετά τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι.

Συχνά ήταν τα προβλήματά του με τον νόμο, με το μεγαλύτερο να είναι το σκάνδαλο του 1998 όπου συνελήφθη για προσβολή δημοσίας αιδούς σε τουαλέτες στο Λος Άντζελες, περιστατικό που τον ανάγκασε να δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος αλλά και τη σχέση του με τον Κένι Γκος. Το σινγκλ «Outside» ήταν εμπνευσμένο από το περιστατικό κι έφθασε στο Νο 2 των τσαρτ.

Επιδόθηκε από τότε σ’ έναν αγώνα να επανακατακτήσει το χαμένο έδαφος στην καριέρα του με το τελευταίο του στουντιακό άλμπουμ «Patience» να κυκλοφορεί το 2004.

Τα επόμενα χρόνια είχε σειρά συλλήψεων για ναρκωτικά και απαγόρευσης οδήγησης ενώ δύο φορές του αφαιρέθηκε το δίπλωμα. Το 2011 χώρισε επισήμως έπειτα από 15 χρόνια ταραχώδους σχέσης με τον Γκος αν και ειπώθηκε ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει ουσιαστικά δύο χρόνια νωρίτερα.

Έπειτα από αρκετά προβλήματα και στην καριέρα του, εποχή που ο ίδιος περιέγραψε ως «μακρά περίοδο θλίψης και αυτοκαταστροφής», ανακοίνωσε την επιστροφή του στη σκηνή και δήλωσε πως μετάνιωσε για τον αντίκτυπο που είχαν οι συλλήψεις του στην ψυχολογία των νεαρών ομοφυλόφιλων ανθρώπων που και οι ίδιοι παλεύουν για αποδοχή. Το 2014 παρ’ ολίγο να πεθάνει από πνευμονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα