Συντριβή ρωσικού TU-154: Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης δεν είναι το επικρατέστερο

23:58 25/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Μια τρομοκρατική επίθεση δεν θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο για την συντριβή του αεροσκάφους Tu-154, ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti μια πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Το Tu-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, όπου οι επιβάτες και οι αποσκευές ερευνήθηκαν και ελέγχθηκαν με προσοχή. Ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Μοζντόκ, όμως εξαιτίας του καιρού μεταφέρθηκε στο Άντλερ, κι επομένως, η πληροφορία ότι το αεροσκάφος

θα ανεφοδιαζόταν στο αεροδρόμιο του Σότσι δεν ήταν εκ των προτέρων διαθέσιμη» επισήμανε η πηγή, συμπληρώνοντας ότι το αεροπλάνο βρισκόταν υπό φρούρηση κατά τη διαδικασία του ανεφοδιασμού και ότι δεν προσφέρθηκαν γεύματα.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας και ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας ούτε οι ερευνητές το θεωρούν ως το επικρατέστερο» τόνισε η πηγή.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Τα μαύρα κουτιά «δεν έχουν δυστυχώς βρεθεί» εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το Τουπόλεφ Tu-154 χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 04.27 ώρα Ελλάδας, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι, στην κοινότητα Αντλέρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Κατευθυνόταν προς την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, κοντά στην Λαττάκεια της Συρίας.

Συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από τις ακτές, σε βάθος περίπου 70 μέτρων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Ιγκόρ Κοναντσένκοφ.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, 32 πλοία, 80 δύτες, όπως και 5 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Τσαλόφσκι, κοντά στη Μόσχα. Έκανε στάση στο Σότσι για ανεφοδιασμό καυσίμων. Σε αυτό επέβαιναν 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Στον κατάλογο των επιβατών βρίσκονται 64 μέλη του μουσικού συνόλου Αλεξαντρόφ, φημισμένου για τις περιοδείες του στο εξωτερικό ως η χορωδία του Κόκκινου Στρατού και 8 στρατιωτικοί.

Δεκάδες άνθρωποι πήγαν κι άφησαν λουλούδια κοντά στην αίθουσα συναυλιών Αλεξαντρόφσκι στη Μόσχα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν επίσης 9 δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών δικτύων Perviy Kanal, NTV και Zvezda, δύο πολιτικοί αξιωματούχοι και η επικεφαλής μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης στη Ρωσία, η Ελιζαβέτα Γκλίνκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα