Θετική ψήφος για κυβέρνηση και Σαμαρά στα μετεκλογικά γκάλοπ

20:20 14/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Καλό βαθμό από τους μπαϊλντισμένους πολίτες παίρνει η κυβέρνηση, στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες της ζωής της, και πριν φτάσει η «λυπητερή» που ακούει στο όνομα εκκαθαριστικά εφορίας, έκτακτες εισφορές και χαράτσι ακινήτων.
Στι δυο πρώτες δημοσκοπήσεις η τρικομματική κυβέρνηση βαθμολογείται θετικά και μάλλον θετικά από το 55,2% και ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός από το 46,3% (Κάπα Research για το ΒΗΜΑ).

Είναι χαρακτηριστικό

ότι η πλειοψηφία (55,6%) θα ήθελε να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση, αλλά η συντριπτική πλειονότητα (75%) δεν το πιστεύει. Μάλιστα, ένας στους δυο πολίτες εκτιμά ότι το πολύ ένα χρόνο θα ζήσει η κυβέρνηση!

Τι πιστεύουν για το Μνημόνιο;
Ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλα τα όρια για επαναδιαπραγμάτευση (το 73,9% λέει «ακόμη και αν αυτό δημιουργήσει προβλήματα στη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ»).
Φαίνεται, πάντως, ότι έχουν προεξοφλήσει πως οι δανειστές θα υποχωρήσουν. Το 26,4% θεωρεί ότι θα δεχθούν διετή επιμήκυνση του προγράμματος και το 34% ότι θα δεχθούν επαναδιαπραγμάτευση σε κάποιους όρους του Μνημονίου. Μόνο ένας στους δυο εκφράζει βεβαιότητα ότι δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω…

Η μεγάλη πλειοψηφία (62,7%) τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και εναντίον των συνδικαλιστών (κυρίως του Φωτόπουλου της ΔΕΗ) που αντιδρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα