Θεοδωράκης: Να γίνει κυβέρνηση Κεντροαριστεράς υπό τον Τσίπρα

12:04 5/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τη φράση «η χώρα έχει πρωθυπουργό, κυβέρνηση δεν έχει» ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε στον Νίκο Χατζηνικολάου το -κατά τη γνώμη του- πρόβλημα της χώρας, και πρότεινε σχηματισμό κυβέρνησης με προσωπικότητες από την ευρύτερη Κεντροαριστερά.

«Στη συζήτησή μου με τον κύριο Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του είπα πως είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Του πρότεινα να πάρει ανθρώπους από την ευρύτερη Κεντροαριστερά -δεν εννοώ από το Ποτάμι, δεν εννοώ βουλευτές- προσωπικότητες με κύρος,

ανθρώπους που έχουν διοικήσει. Του πρότεινα να συγκροτήσει μια κυβέρνηση που θα ξεπερνάει το κομματικό του περιβάλλον. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Μια κυβέρνηση με ευρύτερες συμμαχίες. Και αυτή είναι η πρόταση που κάνω και σήμερα, εάν ο κύριος Τσίπρας νιώθει μια αδυναμία στη σημερινή κυβερνητική πραγματικότητα», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Σε ερώτηση αν θα δεχόταν να μπει σε αυτή την κυβέρνηση απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «όταν μπαίνεις σ΄ ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του».

Απέρριψε, όμως, και το ενδεχόμενο σύμπραξης του Ποταμιού σε ευρωπαϊκό μέτωπο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Δεν θα συνυπάρξουμε με Σαμαρά και Βενιζέλο σε ευρωπαϊκό μέτωπο. Δεν γίνεται αυτό χωρίς τον Τσίπρα», υπογράμμισε, ασκώντας κριτική πάντως και στον πρωθυπουργό: «Ο πρωθυπουργός πήγε στη διαπραγμάτευση απροετοίμαστος, χωρίς σχέδιο, κι έκανε μεγάλα λάθη», είπε, «πρέπει να βγάλει από το αυτί του τις συνιστώσες του Σύριζα».

Keywords
Τυχαία Θέματα