Προσοχή: Ένας στους 4 ασθενείς με μελάνωμα είναι κάτω από 40 ετών

23:56 4/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος (5/5) η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) οργανώνει την Ελληνική Εβδομάδα Μελανώματος (4-8/5/2015), την ελληνική εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.
Η καμπάνια αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους
όγκου του δέρματος και των σπλάγχνων.

Η συχνότητα των περιστατικών μελανώματος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα,

όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω των κλιματικών και περιβαλλοντικών αλλαγών, του τρόπου ζωής κλπ. Η θνητότητα δε των πασχόντων από μελάνωμα έχει διπλασιασθεί τα τελευταία 35 χρόνια, με την επίπτωση της πάθησης να αυξάνει όσο αυξάνει η ηλικία. Παρόλα αυτά 1 στους 4 ασθενείς με μελάνωμα είναι μικρότερος των 40 ετών.

Η έγκαιρη διάγνωση συνιστά κλειδί για την θεραπεία του μελανώματος. Έτσι, σχεδόν το 90% των περιστατικών εάν διαγνωσθούν έγκαιρα
μπορούν να θεραπευτούν.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μελανώματος όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν από ιδιώτες δερματολόγους, καθώς και νοσοκομειακά ιδρύματα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελλάδα και έτσι να ελεγχθούν οι ελιές τους (σπίλοι) για πιθανές ύποπτες βλάβες.
Άλλωστε η πρόληψη σημαίνει ζωή!

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.euromelanoma.org/greece

Keywords
Τυχαία Θέματα