Θεοδωράκης: Καταστροφική η επιλογή της απλής αναλογικής

12:22 25/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Την εκτίμηση ότι η επιλογή της απλής αναλογικής είναι καταστροφική για τη χώρα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, υποστηρίζοντας ότι «εγώ δεν θα διαλύσω με δική μου υπογραφή τη χώρα, δεν θα διαλύσω το πολιτικό σύστημα», αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου διερευνητικών επαφών.

«Έχουμε διαφορά στον εκλογικό νόμο» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ

θα φέρει μια ρύθμιση για απλή αναλογική, και καθόλου μπόνους. «Εάν το πρώτο κόμμα δεν έχει μια μικρή υπεροχή θα έχουμε φαινόμενα διάλυσης του πολιτικού συστήματος» εκτίμησε.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για αναλογικό μπόνους, «δηλαδή εάν πάρει το πρώτο κόμμα 40% να πάρει μπόνους 20, εάν πάρει 30% να πάρει μπόνους 15«, κάνοντας για μια «λογική θέση». Και κάλεσε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να σκεφτούν τη χώρα και να σκεφτούν τη λογική.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με διαρροές από το Ποτάμι σε περίπτωση που το σχέδιο για τον εκλογικό νόμο εισέλθει στη Βουλή για ψήφιση ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Δεν εκβιάζομαι και δεν τρομοκρατούμαι ούτε από καθεστώτα ούτε από κόμματα. Και το χω αποδείξει αυτό. Θα συνεχίσω να λέω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό για τη χώρα έστω και αν είμαι μόνος μου. Αν και σε αυτή την υπόθεση είναι λάθος πληροφορημένοι οι κύριοι του Μαξίμου. Είναι απόφαση της ΚΟ του Ποταμιού ομόφωνη, μια ημέρα πριν δω τον πρωθυπουργό και είναι απόφαση του συνεδρίου του κόμματος».

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή τους εμφανίστηκε θετικός «να εξετάσουμε όλοι μαζί το γερμανικό σύστημα» και ανέφερε πως «αυτό θέλει μια συνεννόηση όλου του πολιτικού συστήματος και κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων γιατί είναι κατάτμηση των περιφερειών, θα γίνει εμφύλιος«.

Στη χθεσινή συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών κυριάρχησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η καρδιά της Ευρώπης και όχι η ουρά της Ευρώπης«. Εκτίμησε ότι «η φτώχεια δεν είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση. Κυρίως οι αποφάσεις των Βρετανών οδηγήθηκαν από μια απουσία μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη» και σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν έκανε αυτά που έπρεπε στο μεταναστευτικό ζήτημα και αυτό της τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα