ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος πρώην υπουργός Οικονομικών στηρίζει Κλίντον

09:59 25/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μακραίνει ο κατάλογος Αμερικανών Ρεπουμπλικανών που δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι δεν θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Ντόναλτ Τραμπ αλλά την Χίλαρι Κλιντον.

Σε αυτόν τον κατάλογο προστέθηκε ο ρεπουμπλικάνος Χένρι «Χανκ» Πόλσον, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008. Την Παρασκευή χαρακτήρισε «αδιανόητη» μια προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει υπέρ της Χίλαρι Κλίντον

στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Δε θα ψηφίσω τον Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε ο Πόλσον σε άρθρο του στην εφημερίδα The Washington Post. «Θα ψηφίσω -έγραψε – τη Χίλαρι Κλίντον, με την ελπίδα ότι μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς για να κάνουν αυτά που είναι απαραίτητα για να ενισχυθεί η οικονομία μας, (να προστατευθεί) το περιβάλλον μας και η θέση μας στον κόσμο».

Ο Χένρι Πόλσον, πρώην ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs, κατηγόρησε τον Τραμπ, αναλαμβάνει αδιακρίτως «κινδύνους» και Χένρι «Χανκ» Πόλσονδεν πληρώνει τα χρέη του όταν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του αποτυγχάνουν. Επιπλέον, καταφέρθηκε εναντίον της αντίθεσης του Τραμπ στις εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες κατά τον Πόλσον έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συνέβαλαν στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.

Ο Χένρι Πόλσον προστέθηκε στον κατάλογο επιφανών Ρεπουμπλικανών που έχουν πάρει αποστάσεις από τον Τραμπ, όπως ο Μπρεντ Σκόουκροφτ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων και ο Ρίτσαρντ Άρμιταζ, υφυπουργός Εξωτερικών επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους στην προεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα