Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική: Δεν έχουμε σχέση με τη διαπλοκή, ούτε μπουλντόζες έχουμε, ούτε έργο έχουμε πάρει

20:05 18/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Για σχεδόν οκτώ ώρες κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο πρόεδρος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης. Με αιχμές κατά του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ενώ δεν παρέλειψε με καυστικό τρόπο να αναφερθεί στις

πρωθυπουργικές παρεμβάσεις στη Βουλή…

Με χιούμορ και χαλαρή διάθεση άρχισε η κατάθεση του εκδότη του Πρώτου Θέματος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος τον ενημέρωσε ότι όσα λέει καταγράφονται σε κάμερες, εκείνος σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση: «Πόσες κάμερες έχουμε και ποια είναι δική μου;».

Σημείωσε ότι δεν έχει ιδέα για τα οικονομικά της επιχείρησής του καθώς ασχολείται νηχθημερόν μόνο με τα εκδοτικά ζητήματα του «Πρώτου Θέματος». Όσον αφορά στον όρκο που έδωσε, σχολίασε πάλι χιουμοριστικά: «Με όσα γίνονται σήμερα σε βάρος της Εκκλησίας; Θρησκευτικό μέχρι θανάτου».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για τον ίδιο, αναρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί κλίμα όταν ρώτησε προσφάτως από το βήμα τους λόγους για τους οποίους ο Θέμος Αναστασιάδης δεν κλήθηκε ακομη ενώπιον της επιτροπής.

Την απορία του ανέλαβε να λύσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ο οποίος είπε: «Όχι δεν μας επηρεάζει η δήλωση του πρωθυπουργού, ουτε η δική σας άποψη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας ότι είμαστε ούφο».

Ακόμη, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο θέμα» είπε ότι η εφημεριδα του ήταν που χτύπησε τη διαπλοκή και απευθυνομένος και πάλι προς τον Σπύρο Λάππα που τον προέτρεπε να απαντήσει σχετικά με οικονομικά ζητήματα, τόνισε:

«Συγχαρητήρια που είστε κατά της διαπλοκής. Προσέξτε μην πάτε σε άλλη διαπλοκή όπως φαίνεται από τις τηλεοπτκές άδειες. Εμείς δεν έχουμε σχέση με την διαπλοκή,ούτε μπουλντόζες έχουμε, ούτε κανένα έργο έχουμε πάρει και ίσως αυτό είναι το κακό».

Ο κ. Αναστασιάδης απευθύνθηκε στον κ. Λάππα ο οποίος τον ρωτούσε για ποιον λόγο έφτιαξε εταιρεία φάντασμα το 2007, η οποία αγόρασε τις μετοχές της εφημερίδας για να πάρει δάνειο 18 εκατομμύριων ευρώ, κατηγορώντας τον βουλευτή εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν γνωρίζει τα οικονομικά ζητήματα διαφορετικά θα είχαν μαζέψει και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε ό,τι έκανε.

Τα δάνειά μας είναι νόμιμα

«Όλα τα δάνεια των εταιριών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους», δήλωσε ο πρόεδρος και μέτοχος του Ομίλου «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στην κατάθεσή του.

«Όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό. Και αν ήταν θα το είχαν βρει οι χιλιάδες έλεγχοι που μας είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Έχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιοδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα, γιατί πληρώνει η επιχείρησή του μόνο τόκους από τα δάνεια, ο κ. Αναστασιάδης αντέτεινε ότι «εμείς είμαστε το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που εξυπηρετούμε εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο».

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες καταστροφής το “Πρώτο Θέμα” εξακολουθεί να έχει μικρά κέρδη», πρόσθεσε.

Ο Θ. Αναστασιάδης, στην εισαγωγή του, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου, «δεν είναι δικός μου τομέας, δεν ασχολούμαι εγώ, δημοσιογράφος είμαι» είπε, και πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή και από την εταιρία και από τις Tράπεζες.

«Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικές συναλλαγές και δανειοδοτήσεις ούτε παρενέβη πολιτικό πρόσωπο για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα