Εξάρθρωση δικτύου διακινητών ανθρώπων στο Βέλγιο

19:40 18/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε Βέλγιο, Γαλλία και Ελλάδα σημειώθηκαν δέκα συλλήψεις, στο πλαίσιο έρευνας από την εισαγγελία της ανατολικής Φλάνδρας σχετικά με ένα δίκτυο διακινητών ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο και σε βάρος έξι εξ αυτών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διακίνηση ανθρώπων» και

για πλαστογραφία εγγράφων ταυτότητας. Από τους κατηγορουμένους, μόνο ένας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Επίσης, άλλο ένα άτομο συνεληφθη στη Γαλλία και ένα άλλο στην Ελλάδα, διευκρίνισαν οι Bέλγοι ερευνητές, χωρίς να δώσουν επιπλέον διευκρινίσεις επειδή οι έρευνες συνεχίζονται, σύμφωνα με την εισαγγελία. Η συμμορία θεωρείται ύποπτη ότι μετέφερε Σύρους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Η έρευνα είχε αρχίσει το 2015 στο Βέλγιο και οι συλλήψεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι ένας 51χρονος Σύρος συνελήφθη στα Χανιά για διακίνηση ανθρώπων.

Το δίκτυο ερχόταν σε επαφή με πρόσφυγες στη Συρία. Αφού οι άνθρωποι αυτοί έφθαναν στην Τουρκία με δικά τους μέσα, τους παραλάμβανε ένα μέλος της «συμμορίας της Γάνδης» και τους επιβίβαζε σε λαστιχένιες βάρκες για να φθάσουν μ’ αυτές σε ελληνικό νησί.

Οι πρόσφυγες μεταφέρονταν στη συνέχεια στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου οι διακινητές τους παρείχαν στέγη και τους εφοδιάζαν με πλαστά έγγραφα που τους επέτρεπαν να μεταβούν αεροπορικώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων το Βέλγιο και η Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Συνολικά οκτώ συλλήψεις έγιναν στις πόλεις Γάνδη, Βέτερεν, Ντάινζε, Αμβέρσα, Τερμόντ και Φλεμάλ (βόρειο και ανατολικό Βέλγιο). Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Γαλλία και την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα