ΣτΕ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις άδειες – Aπόντες δύο δικαστές-Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αντιπροέδρου

19:26 18/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονταν η μία κατά της άλλης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων.

Στο μεταξύ η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές

άδειες εκίνησε μετ εμποδίων, καθώς όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, αιφνιδίως έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα έκρινε τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στη συγκεκριμένη σύνθεση.

Παράλληλα υπενθυμίζεται, ότι χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε τη διενέργεια ελέγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ. στον ηλεκτρονικό Τύπο, του Αντιπροέδρου του ΣτΕ, που συμμετέχει στη σημερινή σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, εάν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές του ΣτΕ θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία των τριών προδικαστικών θεμάτων που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν σήμερα σε ψηφοφορία είναι το παραδεκτό, το έννομο συμφέρον και το βάσιμο των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα