Συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό

08:19 30/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το τμήμα φτερού αεροσκάφους, μήκους 2 – 2,5 μέτρων, που εντοπίστηκε στην ακτή του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό. Το εύρημα ίσως ανήκει στα συντρίμμια του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014.

Στο νησί έχει σπεύσει η γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων (ΒΕΑ) προκειμένου να εξετάσει το εύρημα. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση MH370.

Ωστόσο, πηγή που έχει γνώση του θέματος ανέφερε ότι το τμήμα που

βρέθηκε είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777. Αμερικανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Associated Press, είπε πως ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» ότι το κομμάτι είναι από αεροσκάφους ίδιου μοντέλου με εκείνο της πτήσης MH370 και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 με 239 επιβάτες και προσωπικό εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Από τότε, οι προσπάθειες ανεύρεσής του είχαν επικεντρωθεί σ” ένα ευρύ τμήμα του νότιου Ινδικού Ωκεανού, κοντά στην Αυστραλία, χωρίς αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα