Συνεργάτιδα του Ρέντσι προκαλεί: Ο βιασμός είναι χειρότερος από έναν πρόσφυγα

18:41 12/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Θέλλα αντιδράσεων προκάλεσε στενή συνεργάτιδα του Ματέο Ρέντσι και νυν περιφερειάρχης της περιοχής Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, μετά από τη δήλωση της πως ο βιασμός είναι ακόμα χειρότερος αν δράστης είναι ένας πρόσφυγας.

«Ο βιασμός είναι πάντα μια πράξη μισητή και σιχαμερή. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο απαράδεκτη κοινωνικά και ηθικά όταν διαπράττεται από όποιον ζητά και εξασφαλίζει προστασία από τη χώρα μας, δηλαδή από πρόσφυγα», τόνισε η Σερακιάνι, από τους στενούς συνεργάτες του Ματέο Ρέντσι.

«Σε περιπτώσεις σαν και αυτή μπορώ να καταλάβω την αποστροφή που νιώθει, κανείς, προς άτομα που διαπράττουν τόσο φοβερά αδικήματα. Θεωρώ ότι η υποχρέωση ανθρωπιστικής υποδοχής δεν μπορεί να μην συνδέεται με άλλο τόσο υποχρεωτικό αίσθημα δικαιοσύνης, που πρέπει να ασκείται προς όποιον δεν σέβεται ένα σύμφωνο υποδοχής. Πράξεις σαν και αυτή, θεωρώ ότι πρέπει να προβλέπουν την απέλαση, αφού βέβαια ο υπεύθυνος έχει πρώτα εκτίσει την ποινή του. Και αν υπάρχει νομικό κενό, αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί», κατέληξε η Σερακιάνι ξεσηκώνοντας επικρίσεις, ιδίως στο Twitter, όπου οι χρήστες της έσουραν τα εξαμάξης.

Υπό την πίεση του σάλου αναγκάστηκε να ανακαλέσει με ανάρτηση της στο Twitter ωστόσο η έννοια δεν άλλαξε και πολύ.

Έγραψε: Δεν υπάρχουν βιασμοί τύπου α και βιασμοί τύπου β. Όλοι είναι το ίδιο απεχθείς, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το έγκλημα μπορεί να καταλογιστεί ως επιβαρυντικός παράγοντας ώστε να μην παραμείνει στη χώρα ο πρόσφυγας».

Keywords
Τυχαία Θέματα