Συνδρομή για καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων υποσχέθηκε ο Ντομπρόβσκις

17:12 27/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Την ετοιμότητα της Κομισιόν να συνδράμει στην καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων εξέφρασε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Συζητήσαμε τι απαιτείται για να γίνει πραγματικά αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, και ένα από τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι το οποίο εξετάζουμε με προσοχή μέσω των υπηρεσιών της Κομισιόν», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της

Κομισιόν να συνεργαστεί με τις ελληνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να δει πως ο τρόπος διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί να εξορθολογιστεί, ώστε να επιτευχθεί πιο αποτελεσματική και γρήγορη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επισκέφθηκε τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS στην Τεχνόπολη, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Εκεί ο δήμαρχος Αθηναίων του παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την κοινωνική οικονομία και την τουριστική προβολή της πόλης.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στρατηγικός στόχος του είναι η συνεργασία και η αξιοποίηση όλων των πηγών χρηματοδότησης, δημοσίων και ιδιωτικών, για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της Αθήνας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος της Αθήνας στη διαχείριση του κύματος των προσφύγων που φτάνουν στην πρωτεύουσα και σημείωσε ότι για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα