Στην αθηνα αιφνιδιαστικα ο γερμανος υπουργος εξωτερικων...

...ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ...
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ...
ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μία εβδομάδα μετά την άφιξη του προέδρου της Γαλλίας στην Ελλάδα και ενώ οι συνομιλίες με τους δανειστές προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς λόγω των ισχυρών πιέσεων του «κουαρτέτου»
για ελληνικές υποχωρήσεις στο ασφαλιστικό και στα λεγόμενα κόκκινα δαάνεια.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται στην Αθήνα την επομένη της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου κι ενώ είναι μάλλον ασαφές πώς θα εγκατασταθούν οι 50.000 πρόσφυγες που ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να φιλοξενούνται στην Ελλάδα, κυρίω όμως τι θα συμβεί με τους μετανάστες πέραν των 50.000 ευρώ οι οποίοι συνεχίζουν να καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταϊνμάιερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο και στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, στις 14:00, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Σταϊνμάιερ θα έχουν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 14.30. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387), όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα