Οι Ευρωπαίοι δικαιώνουν τον Σαμαρά

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο δικαιώνεται ο Α. Σαμαράς. Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά, πρώην πρωθυπουργός, δικαιώνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς έγιναν πραγματικότητα όλα όσα είχε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, μακάρι να μην είχε δικαιωθεί. Μακάρι να μην είχε βρεθεί η Ελλάδα σε αυτή την τραγική κατάσταση λόγω της ανικανότητας του Τσίπρα

και της παρέας του.

Όμως, αντί πρώτοι εμείς ως Έλληνες να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια αναγνωρίζοντας πως θα ήταν η Ελλάδα εάν δεν είχαμε φέρει τον ολετήρα Τσίπρα, το κάνουν οι Ευρωπαίοι.

Το τελευταίο διάστημα κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους εξάρουν το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Γενικός Γραμματέας του Λόπεθ Ιστούριθ προσφώνησε τον πρώην πρωθυπουργό και επισήμανε ότι “ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου όταν βρίσκεσαι σε κρίση. Για το θάρρος, την ηρεμία, τη διορατικότητα, το ρεαλισμό και την πρακτικότητά του».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες υπήρξε συνάντηση μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Β. Ντομπρόβσκις. Άραγε τόσο πελαγωμένος έφυγε από τη συνάντηση με τον Τσίπρα που ήθελε να δει τον Σαμαρά μπας και βγάλει άκρη με το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας;

Σε κάθε περίπτωση είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και καταλαβαίνουν ότι αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία της σήμερα η Ελλάδα θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε κι εμείς τον περασμένο Ιανουάριο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα