Συνάντηση… κορυφής στον Λευκό Οίκο – Ο Ομπάμα υποδέχθηκε τον… Άλεξ (ΒΙΝΤΕΟ)

13:58 22/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Πρόθυμος να φιλοξενήσει τον 5χρονο Σύρο Ομράν Ντακντίς, που η εικόνα του βουτηγμένο στο αίμα να τρίβει το προσωπάκι του κοιτώντας στο κενό μέσα σε ασθενοφόρο μετά τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του συγκίνησε βαθύτατα, φάνηκε ο Άλεξ Μίτεμπέρι, έξι χρονών από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο 6χρονος συγκίνησε όταν έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Ομπάμα ζητώντας του να φέρουν τον Ομράν από τη Συρία καθώς ο ίδιος θα τον υποδεχόταν με μπαλόνια και λουλούδια και θα τον θεωρούσε αδερφό του.

«Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα,

θυμάστε το αγόρι που βρέθηκε σε ένα ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείτε να πάτε να το πάρετε και να το φέρετε σπίτι μας. Σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του προσφέρουμε μια οικογένεια και θα είναι ο αδελφός μας«.

Την επιστολή αυτή ο Μπαράκ Ομπάμα την ανέγνωσε στην επίσημη σύνοδο του ΟΗΕ αργότερα τον ίδιο μήνα.

«Μου άρεσε τόσο πολύ αυτό που έγραψες που το διάβασα σε όλους. Το ό,τι είσαι τόσο καλός κάνει και άλλους ανθρώπους να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είμαι περήφανος για σένα», είπε ο Ομπάμα στον Αλεξ ο οποίος φορούσε το καλό του κοστούμι για την επίσκεψή του στο Οβάλ Γραφείο κι έδειχνε περήφανος και χαρούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα