Μα φυσικά ο Κανάκης! Ποιος Λαζόπουλος και Θέμος;

13:31 22/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Πόσους μήνες είχα να γελάσω έτσι Θεέ μου! Η τηλεοπτική «αναπαράσταση» στο «Ράδιο αρβύλα του ΑΝΤ 1, της συνάντησης του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Κανάκη ως απεγνωσμένο Αμερικανό πρόεδρο και τον Γιάννη Σερβετά ως βαριεστημένο πρωθυπουργό «έσπασε ταμεία». Ο Κανάκης κουστουμαρισμένος, «ξεπατικώνοντας» τέλεια το στιλ Ομπάμα με το απαραίτητο φούμο στο πρόσωπο και ο Σερβετάς φορώντας μπουρνούζι και σώβρακο

σε κοινή θέα σε έναν διάλογο – υπόδειγμα γιά τις δραματικές σχολές με επίκεντρο την κωμωδία και τη σάτιρα. Όποιος το είδε μάλλον θα συμφωνεί μαζί μου, όποιος δεν το είδε φοβάμαι ότι έχασε μιά ανεπανάληπτη τηλεοπτική στιγμή.

Τα χειμωνιάτικα βράδια της Δευτέρας με τους «Αρβύλες» θα είναι μιά ανάσα – γιά εμένα – στη γενικότερη ευτέλεια και τη χυδαιότητα της ελληνικής τηλεόρασης, φυσικά με τις φωτεινές εξαιρέσεις σε όλα τα κανάλια. Ο Αντώνης Κανάκης στα καλυτερά του, άνθρωπος που ανήκει στη «συμμαχία της κοινής λογικής», με σοβαρή πολιτική ματιά κι ένα μοναδικό «φίλτρο» χιούμορ, σε συνδυασμό με το ότι είναι κανονικός άνθρωπος (και φαίνεται). Στην παρέα του φυσικά τον έχουν αποδεχτεί ως «πρώτο βιολί» οι πραγματικά φίλοι του και στη ζωή (κι αυτό είναι καταπληκτική τηλεοπτική μαγκιά να κάνεις εκπομπή με τα φιλαράκια σου), ο Γιάννης Σερβετάς, ο Χρήστος Κιούσης και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ωραίοι τύποι ο καθένας με το στιλ του. Ξεκαρδιστικοί και όχι ανθρωποφάγοι. «Χαβαλέδες» αλλά όχι γελοίοι.

Το μόνο «γαμώτο» είναι ότι δεν «θα σκάει μύτη» στο πλατό η Σαρδέλα, το σκυλάκι του Στάθη, το σκυλάκι όλων μας. Μακάρι με κάποιο τρόπο να μπορεί να βλέπει την εκπομπή (κάπου βαθιά μέσα μου το πιστεύω ότι κάπως αυτό το «τρελό» πράγμα θα γίνεται).

Και για να αντιληφθείτε ότι ο Κανάκης δεν είναι ένας απλός παρουσιαστής, ένας άνθρωπος της τηλεόρασης που βγάζει χρήματα κάνοντας «πλάκα», αλλά αυτό που έλεγα παραπάνω ένας άνθρωπος με σοβαρή ματιά «αποχαιρέτησε» τον εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλο στον επίλογο της εκπομπής, παροτρύνοντας τους πολιτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Προέδρου και την πολιτική του πορεία.

Θα έκαναν κάτι τέτοιο ο Θέμος ή ο Λάκης; Μόνο ο Κανάκης, που παραδόξως συνειδητοποιώ πως είναι ο μόνος τηλεορασάνθρωπος τόσο αγαπητός στον κόσμο που τον προσφωνούν όλοι με το επώνυμό του και όχι Αντώνη όπως είθισται με τους «δικούς» μας ανθρώπους…

Keywords
Τυχαία Θέματα