Σύμβουλος Γαβρόγλου: Ούτε αριστεία ούτε αρλούμπες για τα παιδιά του δημοτικού

13:38 7/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ανέλαβε ο ακαδημαϊκός Παντελής Κυπριανός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στον Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Ανάλυσης του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Ο κ. Κυπριανός αναλαμβάνει καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου με παράλληλη πλήρη άσκηση των κύριων καθηκόντων του.

Με αφορμή την τοποθέτησή του σε ρόλο συμβούλου του υπουργού, υπενθυμίζονται οι απόψεις του σχετικά με την αριστεία και τις παρελάσεις,

για τις οποίες εκφράζει την πλήρη απαξίωσή του. Σε ανάρτησή του από τις 2 Αυγούστου, ο κ. Κυπριανός έγραφε:

«Σε τούτη τη χώρα δεν λέμε να σοβαρευτούμε. Σήμερα όλοι ασχολούνται με την επιλογή σημαιοφόρου. Κυρίαρχο στοιχείο της παιδαγωγικής του 19ου αιώνα ήταν η λεγόμενη ανταμοιβή. Ευτυχώς σήμερα κανένας παιδαγωγός δεν σκέφτεται έτσι. Ούτε αριστεία ούτε αρλούμπες για τα παιδιά του δημοτικού. Το πρόβλημα είναι η παρέλαση. Ευτυχώς δεν υπάρχει πουθενά στη Δύση. Μας έμεινε κουσούρι από το Μεταξά. Και έκτοτε τσακωνόμαστε για τη σημαία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο/η σημαιοφορόρος έπρεπε να είναι «αρτιμελής και να έχει παράστημα». Ευτυχώς το ΠΑΣΟΚ το αποδυνάμωσε γιατί η ανοησία πάει παρέα με τις κάθε είδους διακρίσεις. Καιρός είναι να σταματήσει τελείως η φαρσοκωμωδία. Στόχος του σχολείου είναι τα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται για να βρουν το δρόμο τους».

The post Σύμβουλος Γαβρόγλου: Ούτε αριστεία ούτε αρλούμπες για τα παιδιά του δημοτικού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα