Το αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

12:29 7/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Πήγα χθες στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» ελπίζοντας ότι θα παρακολουθήσω μια καλή παράσταση. Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα» είναι αγαπημένο, ο πρωταγωνιστής Γιώργος Κυρίτσης είναι έμφορτος εξαιρετικού ταλέντου και ο Κώστας Καζάκος ως σκηνοθέτης έχει υπογράψει εξαιρετικές δουλειές. Ο συνδυασμός με προϊδέαζε για ένα μεστό αποτέλεσμα. Αποδέχθηκα, λοιπόν, με χαρά την πρόσκληση της φίλης μου Έλενας Ακρίτα.

Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν πολύ πολύ καλύτερα. Ευτύχησα να παρακολουθήσω ένα πραγματικό αριστούργημα

πάνω στο σανίδι. Ο Γιώργος Κυρίτσης έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας υποδυόμενος έναν ξεπεσμένο οικονομικά αριστοκράτη, που αρνείται να πουλήσει το σπίτι – ψυχή του. Με απόσταση από ανέξοδους μελοδραματισμούς, αλλά με τον σπαραγμό του αξιοπρεπούς ανθρώπου που αντιστέκεται και δεν πετάει στο δρόμο τους νεκρούς του, που ζουν αιωνίως εντός του.

Σπουδαίος ήταν ο Γιώργος Δάμπασης στο ρόλο του λαϊκής καταγωγής κομπιναδόρου, που αγωνίζεται σαν αρπακτικό να ανέβει κοινωνικά και να πλουτίσει.

Υπέροχη η Άννα Γεραλή, η πιστή και βαθιά ερωτευμένη με το αφεντικό της οικονόμος.

Μου άρεσε πολύ και η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της συζύγου του κομπιναδόρου. Ειδικά στην τελική σκηνή της σύγκρουσής τους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και η περσόνα του νεαρού κληρονόμου (Όμηρος Πουλάκης), που δεν διέθετε ίχνος συναισθήματος για τον θείο του, ούτε νοιαζόταν για τους δαίμονές του. Το μόνο του ενδιαφέρον βρισκόταν στα λεφτά και στις παρέες του στα σαλέ της Ελβετίας.

Συμπερασματικά, είναι μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε. Ο Γιώργος Κυρίτσης έχει χρόνια να ανέβει στη σκηνή και είναι σαν να μάζευε σταγόνα σταγόνα όλο αυτό το ποτάμι εκφραστικότητας που πλημμυρίζει τώρα το σανίδι.

ΥΓ Δίπλα στην Έλενα στεκόταν η μαμά της, η κυρία Σύλβα Ακρίτα, σύζυγος του ανεπανάληπτου Λουκή Ακρίτα. Χάρηκα πολύ που την είδα αγέρωχη και συνάμα ανθρώπινη.

The post Το αριστούργημα που δεν πρέπει να χάσετε στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα