Συγκλονιστικός Μπολτ: Μένουν δύο μετάλλια, μετά θα γίνω αθάνατος (ΒΙΝΤΕΟ)

10:57 15/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιουσέιν Μπολτ, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην εκκίνηση, κατάφερε να κερδίσει στον τελικό των 100μ με 9.81 και να γίνει ο πρώτος αθλητής που κερδίζει τρία χρυσά μετάλλια σε συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Στόχος του είναι, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει να κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια ώστε να ισοφαρίσει δύο άλλες μεγάλες μορφές του παγκόσμιου στίβου, τον Πάαβο Νούρμι (Φινλανδία) και τον Καρλ Λιούις (ΗΠΑ).

«Έκανα όλα αυτά που έπρεπε

να κάνω, είναι όλα πολύ όμορφα. Αλλά αυτοί είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους συμμετέχω. Δεν ξέρω αν θα αποχωρήσω άμεσα, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα είμαι στο Τόκιο το 2020», είπε.

Και πρόσθεσε:«Να με παρακολουθήσετε και στα 200 μέτρα, θα δείτε ωραία πράγματα και εκεί. Πήγα και αγκάλιασα τον Γουέιντ Φαν Νίεκερκ, επειδή όταν είχε έρθει στην Τζαμάικα να προπονηθεί μαζί μου του είχα πει «ο προπονητής μου, είπε πως είσαι ο μοναδικός στον κόσμο που είναι σε θέση να σπάσει εκείνο το ρεκόρ. Και έτσι έγινε.Όταν με φώναξαν να βγω στο στάδιο, για λίγο αισθάνθηκα να τρέμουν τα πόδια μου. Εδώ ο κόσμος μου έδωσε τρομερή στήριξη. Είναι οι τελευταίες κούρσες μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για αυτό έβγαλα τα παπούτσια μου: θέλω να τα κρατήσω ενθύμιο.Μένουν δύο ακόμα μετάλλια και μετά θα γίνω αθάνατος. Δεν έτρεξα τόσο γρήγορα αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος που νίκησα, το είχα πει ότι θα τα καταφέρω».

Keywords
Τυχαία Θέματα