Ώρα τελικού για Λευτέρη Πετρούνια

23:15 14/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο παγκόσμιος Έλληνας πρωταθλητής στους κρίκους πάει αύριο Δευτέρα στον τελικό με την προσδοκία ενός μεταλλίου. Στο πλευρό του ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης, για τον οποίο επίσης θα είναι ο πρώτος Ολυμπιακός τελικός.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 2ος στον προκριματικό και, βάσει κλήρωσης, θα κληθεί να εκτελέσει το πρόγραμμά του μόλις 2ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, κάτι που θεωρητικά αποτελεί μειονέκτημα.

Το χρυσό μετάλλιο είναι ο στόχος όπως δηλώνει ο κ. Ράφτης και φαίνεται πως είναι αισιόδοξος:

«Αυτό που θέλω από τον Λευτέρη στον τελικό, είναι να δείξει ότι είναι ο καλύτερος. Επειδή πράγματι είναι ο καλύτερος! Και είμαι σίγουρος ότι θα το δείξει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για μένα, επιτυχία θα είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο. Όχι ότι αν βγει 2ος ο Λευτέρης θα είναι αποτυχία, αλλά βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο, είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους αθλητές και γι’ αυτό περιμένω να κερδίσει.

Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν ο Λευτέρης πάρει έναν βαθμό από 16,000 και πάνω, που θα είναι ανάλογος της αξίας του. Μπορεί να το πετύχει. Οι πιο υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι οι δύο Κινέζοι και ο Βραζιλιάνος. Ειδικά ο Γιανγκ Λιου είναι αρκετά καλός, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλός όσο ο Λευτέρης. Έχει αρκετά λάθη στην εκτέλεσή του και απορώ γιατί δεν τα είδαν στον προκριματικό, όπου του έδωσαν υψηλότερο βαθμό. Η διαφορά δυναμικότητας φαίνεται και στις προπονήσεις που κάνουμε εδώ. Ο Λευτέρης είναι ο μόνος που κάνει ολοκληρωμένα προγράμματα, ενώ οι άλλοι ζορίζονται. Στο προπονητήριο δείχνει ότι είναι κυρίαρχος, ελπίζω να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα