Ο Γκάτλιν ο γηραιότερος σπρίντερ με μετάλλιο: Το αφιερώνω στον γιο μου

10:39 15/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Το χρυσό ήταν ο στόχος του 34χρονου Αμερικανού σπρίντερ, Τζάστιν Γκάτλιν. Όμως το μόνο εμπόδιο που είχε να υπερβεί και να φθάσει να γίνει θρύλος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο… Γιουσέιν Μπολτ.

Δεν τα κατάφερε να τον εκθρονίσει αλλά ούτως ή άλλως έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος αθλητής, που κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Πάντως

ο Γκάτλιν χαίρεται τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Ας μην ξεχνάμε ότι έγινε και ο πρώτος Αμερικανός αθλητής που κέρδισε τρία μετάλλια στην κούρσα των 100 μέτρων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχαν προηγηθεί το χρυσό στην Αθήνα το 2004 και το ασημένιο στο Λονδίνο το 2012.

«Μαύρη» στιγμή η έναρξη της κούρσας οπότε και αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους αλλά εκείνος δεν έδωσε σημασία. Την περίοδο 2007-2010 εξέτισε ποινή τετράχρονου αποκλεισμού, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

«Δουλεύουμε όλοι 365 ημέρες το χρόνο, για εννέα δευτερόλεπτα αγώνα. Ο κόσμος έχει τη γνώμη του κι εγώ τη δική μου. Πλήρωσα για τα λάθη μου και δεν θα απολογούμαι συνέχεια για αυτά», δήλωσε ο Γκάτλιν.

«Το να τρέχω δίπλα σε αυτούς τους νεαρούς στα 34 μου χρόνια και να καταφέρνω να ανέβω στο βάθρο είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Αυτό το μετάλλιο είναι για τον γιο μου. Εάν με παρακολουθεί, σε αγαπώ, γιε μου. Ευχαριστώ για την αγάπη και τη συμπαράσταση σου».

Να σημειωθεί πως και ο Μπολτ αντέδρασε στις αποδοκιμασίες των φιλάθλων προς τον Γκάτλιν: «Ο Τζάστιν είναι μεγάλος αθλητής και δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά», δήλωσε σχετικά ο Τζαμαϊκανός θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα