Στον Σύριζα θεωρούν εχθρό την αστυνομία – Τη θέση αυτή εκφράζει η Ζωή

20:17 9/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Στον κομματικό μηχανισμό του Σύριζα, στη νεολαία και σε πολλά κορυφαία στελέχη του, κυριαρχεί η προδικτατορική άποψη ότι η αστυνομία είναι μηχανισμός περιστολής των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, και όργανο καταστολής των συλλογικών αριστερών πρωτοβουλιών.

Γι αυτό και αντιλαμβάνονται το παλαιό υπουργείο Δημόσιας Τάξης ως υπουργείο οιονεί προστασίας των πολιτών από την…αστυνομία.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να εκπλήσσεται κανείς όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου

δίνει εντολή στους αστυνομικούς της Βουλής να επιτρέψουν την είσοδο σε «φρικιά», τα οποία στη συνέχεια αναρτούν πανό εναντίον του κράτους.

Δεδομένου δε και του αμετροεπούς χαρακτήρα της, αναμενόμενο είναι και να κάνει δημοσίως παρατηρήσεις στον αστυνομικό διευθυντή, που εποπτεύει των μέτρων στη Βασιλίσσης Σοφίας, και να απαγορεύει σε ένστολους και οπλισμένους αστυνομικούς να… ουρούν στις τουαλέτες του Κοινοβουλίου.

Η αφετηρία των κινήσεών της είναι ίδια πχ με εκείνη των νεολαίων του κόμματος, που απαιτούν -έτσι ακριβώς το γράφουν στο ψήφισμά τους- την απομάκρυνση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Πανούση.
Γιατί;
Επειδή δεν πατάσσει τα κρούσματα αστυνομικής «αυθαιρεσίας» -όπως ήταν η εκδίωξη των καταληψιών από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών…

Προσέξτε: δε θεωρούν κατάλυση του ασύλου την κατάληψη επί 18 μέρες της Πρυτανείας από αναρχικούς, αλλά την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έγινε για να αποδοθεί ο χώρος στους καθηγητές και τους φοιτητές.

Η φοβική παλαιοκομμουνιστική άποψή τους αποτελεί, πλέον, κυρίαρχη θέση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο στόχαστρο η αστυνομία και ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος θεωρείται «ξένο σώμα» ως μη προερχόμενος από τον κομματικό σωλήνα του Σύριζα.

Τόσο απλό…

Keywords
Τυχαία Θέματα