Το Ποτάμι ρωτά για το τοξικό νέφος εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

19:06 9/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Τους λόγους για τους οποίους δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα η πυρκαγιά και τα μέτρα που δεν έλαβαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας για την αποτροπή των επικίνδυνων συνεπειών του τοξικού νέφους ζήτησαν να μάθουν με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς και Νίκος Ορφανός.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «περίπου 200-250 μ. υψηλότερα από το σημείο του συμβάντος βρίσκεται το ανοικτό κανάλι του υδραγωγείου του Μόρνου, από το οποίο υδροδοτείται κυρίως η Αθήνα» και διερωτώνται αν ελέγχθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες η σύσταση του νερού

προ της επεξεργασίας του.

«Η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι δεν έγινε επιχωμάτωση ούτως ώστε να προληφθεί το τοξικό νέφος, εξαιτίας των χρεών του υπουργείου από παλαιότερη συνεργασία με τον εργολάβο που θα το αναλάμβανε. Ένα άλλο επιχείρημα που δόθηκε από τη μεριά του Γ.Γ. πολιτικής προστασίας ήταν ότι το εγχείρημα της επιχωμάτωσης θα κόστιζε περί τα 200.000 ευρώ. Ποιο είναι αλήθεια το κόστος για την προστασία της δημόσιας υγείας;» αναφέρουν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές.

«Θα διενεργηθεί έρευνα έτσι ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το πόσο επιβαρύνθηκε η ατμόσφαιρα της Αττικής το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» ρωτούν οι βουλευτές του Ποταμιού και ζητούν να μάθουν εάν και σε «ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να μην γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων ή χειρότερων περιστατικών».

Keywords
Αναζητήσεις
fotia sspropirgos
Τυχαία Θέματα