Στον «πάγο» η διαδικασία για την ανάθεση του Μουντιάλ 2026

16:50 10/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην FIFA αναβάλλεται η διαδικασία για την ανάθεση του Μουντιάλ 2026.

«Λόγω της κατάστασης νομίζω ότι είναι παράλογο, προς το παρόν, να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάθεση του Μουντιάλ το 2026. Η διαδικασία θα πρέπει να αναβληθεί» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του αναφορικά με τη διαδικασία ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026, που θα τελείωνε με την ψηφοφορία

στην Κουάλα Λουμπούρ τον Μάιο του 2017.

Μιλώντας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη Σαμάρα, ο ανώτερος αξιωματούχος της FIFA υπερασπίστηκε το αυτοδιοικούμενο σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από την κατηγορία της δωροδοκίας με 10 εκατομμύρια δολάρια εκ μέρους της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010.

Μια κατηγορία που »γεννήθηκε» στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά απορρίπτεται κατηγορηματικά, ακόμη και από την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με την οποία το ποσό αυτό διατέθηκε νομίμως για την προώθηση του ποδοσφαίρου στην Καραϊβική.
«Ό,τι αποτελεί μέρος των κανόνων το πράττουμε» υπογράμμισε ο Βαλκ. «Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί έχει γίνει αντικείμενο αυτής της ιστορίας, αυτά δεν είναι χρήματα της FIFA» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα