Independent: Αν πάτε διακοπές Ελλάδα πάρτε μαζί σας μετρητά και μακριά από ΑΤΜ!

16:17 10/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Ο Ιούνιος είναι μια λαμπρή περίοδος tour operators. Νομίζουμε πως είναι απίθανο η Ελλάδα να εισάγει εκ νέου τη δραχμή πριν από το τέλος του μήνα – τότε λήγει η προθεσμία που έχει λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει τους δανειστές της. Αλλά στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί» απάντησε η βρετανική εφημερίδα Independent

σε μια αναγνώστρια που ρώτησε αν είναι καλό να κλείσει την τελευταία στιγμή πακέτο διακοπών στην Ελλάδα κι αν υπάρχει κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

«Ας υποθέσουμε ότι συμβαίνει ένα Grexit ενώ βρίσκεστε στη χώρα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ένας συνωστισμός στα ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να σηκώσουν όσα λεφτά σε ευρώ έχουν στους λογαριασμούς τους. Το ευρώ θα ενισχυθεί αν αποχωρήσει το πιο αδύναμο μέλος της Ευρωομάδας. Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, τότε θα πρέπει να υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Καλό είναι να μην εμπιστευτείτε τα ΑΤΜ. Πάρτε μαζί σας μετρητά σε ευρώ – κατά προτίμηση χαρτονομίσματα μικρής αξίας. Αν πάλι συμβεί κάποια σεισμική χρηματική μετατόπιση, ενώ θα λιάζεστε στην παραλία, αυτό που θα συμβεί για εσάς και για όσους έχουν στην κατοχή του ευρώ, θα είναι ότι θα γίνετε δημοφιλείς στους φιλόξενους κατοίκους της Ελλάδας.

Εάν ανησυχείτε για τις διαδηλώσεις, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα κατάλληλο πακέτο – κάτι που είναι ευθύνη του τουριστικού πράκτορά της να σας εξασφαλίσει μια ασφαλή και απολαυστική διαμονή».

Keywords
Τυχαία Θέματα