Στον Λευκό Οίκο η Άνγκελα Μέρκελ- «Πάγος» στο πρώτο τετ α τετ με τον Τραμπ

20:10 17/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ τον Ιανουάριο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ με θεματολογία, που θα στοχεύει στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ,

στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Trump, Germany’s Merkel meet in Oval Office. Trump: “Send a good picture back to Germany.” https://t.co/7eshI3B0Ng https://t.co/OfEcoiU8j1

CNN (@CNN) March 17, 2017

Μετά τις συνομιλίες οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, η Μέρκελ έχει μεταβεί στην Ουάσιγκτον υπό τη συνοδεία μίας μεγάλης αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετέχουν διευθύνοντες σύμβουλοι της Siemens, της BMW και της Schaeffler.

Στο μεταξύ το κλίμα ήταν πολύ ψυχρό στη συνάντηση των δύο ηγετών. Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος προς του εκπροσώποςυ του τύπου ανέφερε: Στείλτε μια καή εικόνα πίσω στη Γερμανία σας παρακαλώ με τη Μέρκελ να κοιτά χωρίς να αισθάνεται άνετα.
Πώς ήταν η συνάντηση σας ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο Τραμπ έσπευσε να απαντήσει «πολύ καλή» με τους δημοσιογράφους να επιμένουν: «Μιλήσατε για το ΝΑΤΟ;» «Μιλήσαμε για πολλά πράγματα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη γλώσσα του σώματος του να ερμηνεύεται ως «πάρτε με απο εδώ» και της Άνγκελα Μέρκελ «Δεν μπορούμε απλά να είμαστε φίλοι;».
Τελικά η Γερμανίδα καγκελάριος στράφηκε προς εκείνον και του είπε:Θα κάνουμε χειραψία; κι εκείνος απλά κοίταξε το πάτωμα και την αγνόησε κι έτσι ολοκληρώθηκε η συνάντηση, με τους δημοσιογράφους να κάνουν λόγο για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε ηγέτιδα ξένου κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα