Σταθάκης: Πολύ σύντομα θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί

18:35 26/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Γίνονται συνεχώς βήματα για τη χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών με στόχο την εξομάλυνση της εισροής εισαγωγών και των εξαγωγών δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη Τύπου κάνοντας απολογισμό του έργου του και εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα» θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος των εμπόρων για εισαγωγές αξίας μέχρι 20.000 ευρώ, χωρίς παραστατικά ενώ σχετικά με το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων έγκρισης από τις τράπεζες

σχολίασε ότι αυτή διαρκεί 7-10 μέρες, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που διαρκεί περισσότερο και δεν οφείλεται αυτό μόνο στις τράπεζες αλλά και στη γραφειοκρατία.

Για τα κόκκινα δάνεια ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και το θέμα βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημείωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε, για τα εταιρικά δάνεια, ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την ιδέα να δοθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια μέσω ενός παράλληλου συστήματος, προς το τραπεζικό, που θα διαχειριζόταν το θέμα με όρους αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα