Στ. Θεοδωράκης: Το πρόβλημα της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου

11:01 21/5/2015 - Πηγή: Aixmi

«Λάθος» χαρακτήρισε την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Το πρόβλημα της Βουλής είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η εικόνα γκεστάπο είναι προσβλητική για

το πολιτικό σύστημα».

«Είπα στον Πρωθυπουργό τότε να μην βάλει ένα διχαστικό πρόσωπο (εννοώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου) και μου είπε ο κ. Τσίπρας ότι “έχει αλλάξει”», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι χαρακτηρισμοί που κάνει για την κ. Κωνσταντοπούλου, είναι μικρότεροι από εκείνους που κάνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλόγισε επίσης στην πρόεδρο της Βουλής ότι σαμποτάρει την κυβέρνηση, έχοντας προσωπική ατζέντα. «’Εχει δική της πολιτική για τη διαπραγμάτευση και το χρέος και τις γερμανικές επανορθώσεις».

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Θεοδωράκης τον κατηγόρησε ότι κατέγραφε τη συνάντησή του με τους ομολόγους του, επειδή μαζεύει υλικό για να γράψει βιβλίο.

«’Επρεπε να διαψεύσει αμέσως και πλήρως το δημοσίευμα των New York Times», γιατί, όπως είπε, κάνει ζημιά στον κ. Τσίπρα που πηγαίνει να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Για το κυβερνητικό έργο ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι οι υπουργοί ακολουθούν την ατζέντα των συνιστωσών και τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση που περνάει η χώρα. «Λέμε, φέρε τη συμφωνία – αν είναι ευρωπαϊκή, θα την ψηφίσουμε. Μετά όμως πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση – να κάνει ο κ. Τσίπρας μια κυβέρνηση ωριμότητας».

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ανώτατου πλαφόν στις συντάξεις και να μην μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις, ενώ για τις επικουρικές ζήτησε να καλύπτονται από τίς εισφορές των εργαζομένων και όχι από τον προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα