Στη Ρίγα ο πρωθυπουργός με ζητούμενο μια συμφωνία

08:16 21/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Την επίτευξη περαιτέρω προόδου στα ανοικτά θέματα θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στη Ρίγα της Λετονίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξουν επαφές και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Το δείπνο εργασίας είναι προγραμματισμένο για απόψε στις 8.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κοινή αντίληψη σε πολλά θέματα, όπως ο ΦΠΑ, τα «κόκκινα» δάνεια και οι ιδιωτικοποιήσεις, ωστόσο όλα αυτά τα ζητήματα αποτελούν μέρος του δημοσιονομικού σκέλους της διαπραγμάτευσης για φέτος και του χρόνου, το οποίο ακόμη δεν έχει κλείσει. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει προσέγγιση στο συνταξιοδοτικό και στα θέματα της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα επόμενα δυο 24ωρα θα κρίνουν εάν θα συγκληθεί τελικά έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα