Γιατί έφαγε «πόρτα» ο Καμμένος από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

23:29 20/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Πρωτόγνωρο διπλωματικό «παπατράκ» αποτελεί η απόφαση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στην Ουάσινγκτον -συνάντηση που είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί επισήμως από τον Μάρτιο.

Η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην αμερικανική πρωτεύουσα κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να σώσει τα προσχήματα, έστω και με μια ολιγόλεπτη συνομιλία, αλλά ούτε αυτό κατέστη εφικτό. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να κλειστεί ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό,

αλλά το αποτέλεσμα υπήρξε το ίδιο. Έτσι ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με μία εκ των υφυπουργών, την αρμόδια για θέματα πολιτικής Κριστιν Γουόρμουθ.

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επίσκεψη του κ. Καμμένου στην Ουάσιγκτον επιβεβαιώνεται η ματαίωση της συνάντησης με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας η οποία αποδίδεται σε «έκτακτο κώλυμα» του Άστον Κάρτερ..

Τι οδήγησε στη στάση αυτή των Αμερικανών;

Το ένα είναι οι ιδιαίτερα θερμές σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τη ρωσική ηγεσία. Το άλλο είναι το γεγονός ότι δεν αντιτάχθηκε στην απόφαση του Σύριζα να αποφυλακίσει τον Σάββα Ξηρό -κίνηση που για τους Αμερικανούς αποτελεί «αιτία πολέμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα